– Framgang, men for soft i forsvar – Molde

– Framgang, men for soft i forsvar

Moldejentan yppet seg i 20 minutter i Kristiansand og ledet 14-13 over serieleder og storfavoritt Vipers på det tidspunktet. Men klarte ikke å stå imot inn mot pause og lå under med fire mål halvveis (18-22).

Vipers var fire mål bedre også i den andre omgangen, og vant til slutt 40-32. Hjemmelaget hadde kontroll på oppgjøret, som de pleier å ha i norske seriekamper, men kampen inneholdt også lyspunkt for vårt lag.

– Det ble for soft bakover hos oss, men bra trøkk i angrep og et mye bedre moldelag i den enden enn vi så i de foregående kampene, sa trener Tor Odvar til TV2 etter kampen.

Han var selvsagt fornøyd med målscoren og ledelsen i første tredel av kampen, men ikke de siste minuttene inn mot pause: – Da ble vi for passive og lettleste også i angrepsspillet, og det er da gode lag som Vipers benytter sjansen og stikker ifra.

Forsvarsprat i pausen

Lagene scoret altså 40 mål til sammen i første omgang, og pausepraten handlet nok mest om forsvarsjobben i begge garderobene. Det bedret seg litt på begge sider i andre omgang, men her bør det være litt å ta tak i når spillerne møtes til trening igjen etter noen håndballfrie juledager.

Mona ble vår toppscorer igjen, med nesten dusinet fullt mot Vipers. Bildet er fra en tidligere kamp mellom lagene. Foto: Jon Forberg

Elleve mål på Mona

Mona var vår toppscorer i kampen, nok en gang, med elleve fulltreffere – fire av dem fra «sjumeteren». Vi noterte også to flotte returløp på henne, som slik stanset to Vipers-kontringer. Sammen med Thale og Elise var hun ellers «nest sist» på mange scoringer.

Kaptein Sherin tok godt vare på mange fine innspill fra disse og scoret fire mål i første omgang. Hun måtte imidlertid ut av banen og opp på tribunen, med rødt kort, etter bare fem minutters spill av andre omgang. Hun kolliderte med Vipers’ landslagskant Sunniva Næs Andersen – som var på vei inn i skuddet.

Tross mye bra angrepsspill av våre i første del av kampen; Rikke på venstrekanten fikk ikke et eneste oppspill i første omgang, men det rettet seg i andre omgang – da scoret hun tre fine mål.

Etter onsdagens kamp tar både Vipers og Molde Elite, og resten av eliteserielagene, kamppause til over nyttår. Lagene har ulikt kampantall, Vipers leder klart med sine ni strake seirer. Larvik er toer, ett poeng foran Molde og Storhamar – vi har tredjeplassen på innbyrdes oppgjør mot Storhamar, etter seieren på Hamar tidlig i sesongen.

Mange flotte kamper venter

Fantastisk mange interessante hjemmekamper venter i Molde Arena når vi skriver 2023. Tysk, fransk og ungarsk motstand i gruppespillet i Europaligaen – henholdsvis Borussia Dortmund, Besancon og Siófok. Og med kvartfinalekamp som bonus, om vi blir blant de to beste i gruppa.

Ikke nok med det, alle de andre topplagene i eliteserien – Storhamar, Sola, Larvik og Vipers er på hjemmekamplista vår etter nyttår. Det er bare å glede seg!

Kampfakta

Vipers Kristiansand – Molde Elite 40-32 (22-18). Eliteserien kvinner. Aquarama – 1258 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 1, Mona Obaidli 11 (4), Rikke Larsen Øyerhamn 3, Thale Rushfeldt Deila 3, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 4, Elise Skinnehaugen 3, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 1, Synne Fossheim 3, Anastasija Marsenic.

Toppscorere Vipers: Ragnhild Valle Dahl 6 (4), Ana Debelic 6.

Utvisninger: Vipers 3 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min + rødt kort.

Dommere: Erik Abrahamsen/Mads Myhrstad.