NM-kamp mot Oppsal – Molde

NM-kamp mot Oppsal

Håndballjentan våre møter eliteseriekollega Oppsal på bortebane i 4. runde i NM. Kampene ble trukket torsdag ettermiddag.

Molde HK Elite var ett av seks lag som var seedet før trekninga. Storhamar, Vipers, Flint, Byåsen og Tertnes var de andre lagene.

– Vi kunne ha trukket ett av lagene fra 1. divisjon, men også på papiret enda tøffere motstander fra eliteserien, er trener Tor Odvar Moens kommentar til NM-trekninga.  ­– Jeg mener vi har en god mulighet til å ta oss videre til kvartfinalen. Vi skal også møte Oppsal borte i den siste seriekampen før landslagspausen, men det er en måned etter cupkampen.

Tor Odvar er for øvrig NM-gull-grossist med Larvik – som trener eller assistenttrener i elleve av de 17 cupfinalegullene klubben står bokført med. I tillegg sørget han for NM-gull som trener for Runars herrelag i 1996.

Oppsal blir NM-motstander for MHK-trener Tor Odvar Moen og kaptein Sherin Obaidli. Foto: Jan H. Indbjør

I fjor kom MHK til semifinalen i NM, der det ble 23-28-tap mot Vipers i Kristiansand. Vipers vant cupen, som ventet, etter finaleseier over Storhamar.

De andre kampene i fjerde NM-runde: Vipers Kristiansand – Gjerpen HK Skien, Storhamar HE – Volda, Grane Arendal – Tertnes, Byåsen – Rælingen, Flint Tønsberg – Fana, Sola – Bærum og Fredrikstad  – Follo.

Årets NM-opplegg ble vesentlig endret, to ganger, på grunn av koronautfordringene. Til slutt bestemte NHF seg for å gjennomføre NM kun med elite- og 1. divisjonslagene. I det første oppsettet var Molde Elite satt opp i 3. rundekamp mot 2. divisjonslaget Utleira, men den ble aldri spilt og vi fikk walk over til 4. runde – i likhet med de andre som var satt opp mot lag fra lavere divisjoner.

To eliteserielag tapte sine 3. runde-kamper onsdag, Larvik tapte 24-27 borte mot Gjerpen og Aker tapte 28-31 borte mot Follo. Dermed var det elleve eliteserielag og fem 1. divisjonslag i bollen da NHF trakk 4. rundekampene.

NM-kampene skal spilles onsdag 14. oktober. De siste NM-rundene er satt opp på disse datoene: Kvartfinaler onsdag 28.10, semifinaler onsdag 11.11 og finale tirsdag 29.12.