Fikk hard medfart av Vipers – Molde

Fikk hard medfart av Vipers

Alle visste at Vipers ville bli en tøff oppgave for MHK-jentan, men forskjellen ble større enn vi kunne håpe på i onsdagens NM-kvartfinale i Molde Arena. Vipers var aldri truet i kampen og vant så klart som 36-19.

Kristiansand-laget tok naturlig nok våre jenter på største alvor og stilte med hele sitt stjernegalleri. De «høgg» tak i kampen fra første sekund, mens MHK-spillerne gikk beskjedent og nølende til verket.

Anniken Obaidli ble vår toppscorer med sju mål, men Katrine Lunde i Vipersmålet gjorde det ikke lett for våre jenter. Foto: Jan H. Indbjør

Første mål etter 12 minutter
Ine Karlsen Stangvik hadde god redningsprosent i MHK-målet det første kvarteret, men på motsatt side hadde landslagsmålvakt Katrine Lunde full uttelling helt til Vilde Vike Nerås scoret MHKs første mål. Da var det spilt over 12 minutter, og Vipers hadde scoret seks.

Ved pause var Vipers foran med 16-7, og selv om håndballjentan våre glimtet til i noen perioder i andre omgang ble det altså ingen spenning om semifinalebilletten.

Ragnhild Valle Dahl var dyktig på sin gamle hjemmebane og toppet scoringslista for Vipers sammen med Nora Mørk. Foto: Jan H. Indbjør

Topplag også i Europa
Vipers hadde spillefri sist helg, fordi kampen mot russiske Rostov-Don ble utsatt. Sørlandslaget har som ventet vunnet alle sine sju første kamper i eliteserien, og ligger på andreplass i sin gruppe i Champions League etter tre seirer og én uavgjortkamp.

Viktige seriekamper venter
Dette var MHKs sjette kamp på to og ei halv uke, uten noen bruker det som forklaring eller unnskyldning. Jentan får komme sterkere tilbake når Vipers besøker Molde Arena igjen 3. januar – da er det seriepoeng det skal spilles om. Og med tanke på medaljejakt og seriepoeng er definitivt kommende søndags bortekamp mot Tertnes og neste søndags hjemmekamp mot Byåsen av stor betydning.

Anniken Obaidli og Katrine Lunde ble kåret til beste spiller for hvert sitt lag.

De andre kvartfinalekampene onsdag: Fana – Tertnes 27-22, Sola – Storhamar 33-28, Byåsen – Fredrikstad 22-23.

Kampfakta:
Molde HK Elite – Vipers 19-36 (7-16). NM kvartfinale.
MHK-laget (med scoringer): Catharina Fiskerstrand Broch, Ine Karlsen Stangvik – Sherin Obaidli 1, Mona Obaidli 3, Vilde Vike Nerås 1, Mathilde Rivas-Toft 4 (2), Anniken Obaidli 7 (2), Ingrid Helene Vikås, Torine Hjelme Dalen, Andrea Hanssen, Sofie Rakvåg Roald, Emilie Christensen 1, Sarah Dalsgaard Paulsen 1, Melanie Bak 1.Toppscorere Vipers: Ragnhild Valle Dahl 6, Nora Mørk 6 (2).Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Vipers 1 x 2 min.