Ledet nesten hele kampen – veldig viktig seier i Bergen – Molde

Ledet nesten hele kampen – veldig viktig seier i Bergen

(Tertnes Elite – Molde HK Elite 22-24) SÅÅÅ spennende, og SÅÅÅ herlig å holde ut til bokstavelig talt siste sekund! Seier på bortebane over én av medaljekonkurrentene smakte usedvanlig godt og var naturligvis veldig viktig.

– Husk at dette var vår sjuende kamp på tre uker, ikke mange av spillerne våre er vant til et så tett og massivt kampprogram. Og flere av dem har hatt MYE spilletid i disse kampene. Men de sto på helt inn og viste en flott moral, skrøt trener Tor Odvar Moen etter tomålsseieren over Tertnes søndag ettermiddag.

Ine Karlsen Stangvik leverte nok en gang en flott kamp og ble kåret til beste spiller. Her sammen med målvaktmakker Catharina Fiskerstrand Broch under kampen mot Flint tidligere. Foto: Jan H. Indbjør

Ledet med fem mål
MHK-jentan ledet med fem mål inn i sluttminuttene, og så ut til å ha god kontroll mot Tertnes i Åsane Arena, men slapp hjemmelaget helt innpå seg igjen.

22 sekunder før slutt reduserte den tidligere landslagsvingen Linn Gossé til 22-23, Tor Odvar Moen la timeout-kortet på bordet og fikk roet ned «jentan» – med ni sekunder igjen å spille. Sarah Dalsgaard Paulsen tok hånd om ballen, løp seg fri og sikret seieren med lagets 24. scoring! Puh!

– Det var godt å kunne avslutte en lang kampperiode på en slik måte. Og slik sett var dette mer enn å sikre seg to poeng. Nå får vi ei hel uke til trening og forberedelse til hjemmekampen mot Byåsen, og det skal bli godt, la Tor Odvar til.

Andrea Hanssen (sittende) har blitt en viktig forsvarsspiller for trener Tor Odvar Moen. Her under Kampen mot Flint. Foto: Jan H. Indbjør

Ledet nesten hele kampen
Det begynte litt trått i angrep, og det gikk seks minutter før vi fikk den første MHK-scoringa – da ledet Tertnes 3-0. Men fem minutter seinere var vi à jour på 4-4, og ett minutt seinere ledet vi kampen for første gang. Tertnes var aldri i ledelsen etter det.

Ved pause ledet MHK-jentan 13-10, og selv om det ble noen skuddbom og tekniske angrepsfeil for mye i begge omgangene var det de røde som førte kampen. Det skyldtes ikke minst forsvars- og målvaktspillet.

Anniken Obaidli var nok en gang mestscorende for håndballjentan. Her i skuddet i kampen mot Flint. Foto: Jan H. Indbjør

Ine og Andrea forsvarskjemper
Andrea Hanssen spiller nesten utelukkende forsvar nå, og gjør en kjempejobb. Hun dro med seg medspillerne med sin entusiasme og kampvilje. Ine Karlsen Stangvik sto hele denne kampen, og noterte seg for åtte redninger før og ni etter pause! Helt fortjent ble hun kåret til beste spiller også denne gangen.

– Jeg hadde veldig god hjelp av forsvaret og vi hadde kontroll på Tertnes når vi var «etablert» gjennom hele kampen. Da er det også lettere for meg å vite hvor skuddene kommer, sa Ine rett etter kampen – da var laget allerede på vei til flyplassen. – Vi rakk så vidt å løpe gjennom dusjen!

De andre eliteseriekampene søndag: Fredrikstad – Sola 25-26, Vipers – Fana 45-24, Oppsal – Aker 23-24, Flint – Storhamar 15-29.

Kampfakta:
Tertnes – Molde HK Elite 22-24 (10-13).
MHK-laget (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Catharina Fiskerstrand Broch – Sherin Obaidli 3, Mona Obaidli 4, Hege Løken 1, Vilde Vike Nerås 1, Mathilde Rivas-Toft 5(2), Anniken Obaidli 7, Ingrid Helene Vikås, Torine Hjelme Dalen, Andrea Hanssen 1, Emilie Christensen, Sarah Dalsgaard Paulsen 2, Melanie Bak.Toppscorere Tertnes: Birgitte Karlsen Hagen 4, Thea Stankiewicz 4, Linn Gossé 4 (1).Utvisninger: Tertnes 3 x 2 min., Molde HK Elite 1 x 2 min.