Dårlig uttelling og surt tap mot Byåsen – Molde

Dårlig uttelling og surt tap mot Byåsen

(Molde HK Elite – Byåsen Elite 24-25) MHK-jentene ledet med tre mål et kvarter før slutt, og så ut til å ha dreid kampen inn i sitt spor. Men en (ny) svak kampavslutning av hjemmelaget førte til at Byåsen kunne juble for ettmålsseier i Molde Arena søndag ettermiddag.

I begge omgangene var skudduttellinga altfor dårlig hos våre jenter. Byåsen-målvakt Annick Lipman tok tydeligvis motet fra MHK-skytterne tidlig, uansett skuddposisjon.

Mathilde Rivas-Toft noterte seg for sju spillemål og ble kåret til lagets beste spiller. Foto: Jon Forberg

Var på vinnersporet
Det sto 12-12 ved pause, men Byåsen scoret de to første målene i andre omgang – så svarte «håndballjentan» med fem mål på rad og ledet 17-14. Det sto 14.49 minutter på tavla da Anniken Obaidli seinere satte inn 20-17.

– Da styrte vi kampen og skulle kontrollere den videre. Byåsen var på vei til å bli hektet av da, men så slipper vi dem inn i kampen igjen. Vi behersker fortsatt ikke å styre kampene som vi leder, og det er skuffende, var trener Tor Odvar Moens oppsummering.

Byåsen styrte sluttminuttene
Trønderne var à jour på 21-21 drøyt åtte minutter før slutt og i ledelsen 23-22 da tre minutter gjensto. Anniken utliknet til 23-23 ett minutt seinere, men to Byåsen-scoringer signert Julie Nygård (tidligere MHK-spiller) og toppscorer Andrea Holm Aune avgjorde egentlig kampen. Mathilde Rivas-Tofts redusering til 24-25 kom 15 sekunder før slutt, og da var det ikke mulig å gjøre mer.

– Jeg synes laget har tatt steg i forsvarsspillet denne sesongen, og Ine hadde også mange redninger. Men det er mye å rette på i angrepsspillet, konkluderte trener Tor Odvar.

Byåsen, som har vært mye skadeplaget denne sesongen, kom til Molde Arena med tre seirer og fire tap på sine sju seriekamper. Seieren over MHK førte til store jubelscener i trønderleiren, naturlig nok.

Opptur i Oppsal Arena?
«Håndballjentan» avslutter første del av sesongen med bortekamp mot Oppsal neste søndag. Da de to lagene møttes i NM-kamp i Oppsal Arena for en snau måned siden vant vi 32-22. Vi får håpe på en opptur igjen der.

Kampfakta:
Molde HK Elite – Byåsen 24-25 (12-12).
MHK-laget (med scoringer): Catharina Fiskerstrand Broch, Ine Karlsen Stangvik – Sherin Obaidli, Mona Obaidli 3, Hege Løken, Vilde Vike Nerås 2, Mathilde Rivas-Toft 7, Anniken Obaidli 10 (5), Ingrid Helene Vikås, Torine Hjelme Dalen, Andrea Hanssen 1, Sofie Rakvåg Roald, Emilie Christensen, Sarah Dalsgaard Paulsen, Melanie Bak 1.Toppscorere ByåsenAndrea Holm Aune 6 (2), Mathilde Arnstad 5.Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min., Byåsen 2 x 2 min.