Første treningsuke i Molde for Thale og Mia – Molde

Første treningsuke i Molde for Thale og Mia

Thale Rushfeldt Deila (21) og Mia Kristine Strand (20) er to av de spennende nykommerne i spillerstallen til Molde Elite foran 2021/22-sesongen. Denne uka har de gjennomført sine første treninger med «håndballjentan».

– Førsteinntrykket er veldig bra, og vi er blitt godt mottatt, sier begge to om det som blir en liten forsmak på håndballivet i ny klubb. Sesongstarten er tre måneder unna, om ikke coronapandemien skulle kreve nye tiltak.

Thale kommer til Molde Elite etter tre sterke sesonger i Fredrikstad BK. Hun ble kåret til eliteseriens beste venstre bakspiller i 2019/20-sesongen. Ungdomsklubben var Reistad IL og hun var også innom Glassverket i Drammen før hun dro til Fredrikstad.

Catharina Fiskerstrand Broch (t.v.) og nykommer Thale Rushfeldt Deila før onsdagens treningsøkt i Molde Arena. I neste uke er de med på rekruttlandslagets samling i Oslo.

Første samling med rekruttlandslaget
Etter disse første treningsdagene i Molde slutter hun seg til rekruttlandslagets samling i Oslo i neste uke. Etter mange kamper og samlinger med våre yngre landslag, blir dette hennes først samling med rekruttlaget. Der får hun følge av målvakt Catharina Fiskerstrand Broch. Også Vilde Vike Nerås var tatt ut av våre spillere, men hun måtte melde forfall til denne samlinga.

– Det har ikke vært håndballfri periode etter at sesongen ble avsluttet. Jeg har trent litt med Gjerpen i Skien og jeg har også hatt hjelp av assistenttreneren vi har hatt i Fredrikstad, forteller Thale.    

Mia Kristine Strand (t.v.) varmer opp til sin første treningsøkt i Molde Elite, sammen med Ingrid Helene Vikås. De har spilt mot hverandre i aldersbestemte klasser, nå blir de lagvenninner.

Fra CSK til Molde Elite
Mia Kristine er, som tidligere presentert på denne sida, en svært lovende venstrehendt kantspiller fra Charlottenlund SK. Hun leverte en god sesong i 1. divisjon for trondheimsklubben og takket ja da Molde Elite ønsket å ha henne med på ferden videre.

– Den første Molde-treninga ga mersmak, en fin gjeng. Og troppen skal jo fylles opp etter hvert. Jeg har fått trene sammen med CSK-laget, som også er i gang med oppkjøringa til ny sesong, forteller 20-åringen etter sitt første møte med nye lagvenninner.  

Thale Rushfeldt Deila i prat med kaptein Sherin Obaidli (t.v.) foran sin første Molde-trening, i Rekneshallen tirsdag.

Flere spillere snart på vei
Flere Elise Skinnehaugen (som snart fyller 25 år) kommer til Molde Elite fra serietoer Storhamar, og slutter seg etter planen til gruppa i neste uke, mens Anastasija Marsenic (18) og Elke Karsten (26) først vil være på plass når Tor Odvar Moen samler troppen til den siste sesongoppkjøringa.

– Den innledes onsdag 21. juli, og Anastasija skal spille U19-mesterskap for Montenegro fram til 18. juli. Så vi holder det litt åpent når hun er ordentlig på plass, det bestemmes også av karantenebestemmelsene på det tidspunktet, sier Tor Odvar.

I den felles treningsperioden laget er inne i nå vil han kjøre håndballøkter ut neste uke, og så ha to dager med fokus på den fysiske treninga de skal gjennom i sommer, før spillerne drar hver til sitt med egentreningsprogrammet i bagasjen.  

– Det har vært kjekt å ha Thale og Mia på trening denne uka, sammen med en fin blanding av våre elite- og rekruttspillere. Godt å være i gang igjen, sier Tor Odvar.