Silje jakter på plass i EM-troppen – Molde

Silje jakter på plass i EM-troppen

Silje Rekdal, som fyller 17 år i neste måned, er én av mange lovende spillere i rekruttlaget til Molde Elite. Nå kan vestnesjenta fra Tomrefjord håpe på å bli tatt ut på det norske ungdomslandslaget til EM-sluttspillet i Montenegro i august.

29 spillere er innkalt til samlinga i Skien 22. – 28. juni, der trenerne Kristine Lunde-Borgersen og Gitte Madsen-Kaarød (tidligere meritterte landslagsspillere for henholdsvis Norge og Danmark) skal drille de EM-aktuelle spillerne og bestemme seg for den endelige troppen.

– Håpet om EM-plass er jo der, men jeg vet ikke hvor mange som blir tatt ut. Siste gang jeg var på samling med 2004-05-landslaget var i november 2019. Jeg var innkalt til de to neste samlingene også, men de ble avlyst på grunn av pandemien, forteller Silje, som imidlertid har vært på en regional landslagssamling i Trondheim i mellomtida. Hun er for øvrig én av bare tre midtnorske spillere som er tatt ut til samlinga i Skien.

Ny vestnesjente i elitehåndballemning i Molde Elite. Silje Rekdal er i J17-landslagstroppen som samles i Skien i neste uke. Hun tillot seg ei kjapp pause i rekruttlagets styrkeøkt i Treningssenteret i Moldehallen etter fotografens anmodning denne dagen. Foto: Jan H. Indbjør

Nytt talent fra Vestnes-håndballen
Som flere talentfulle spillere før henne med utgangspunkt i Vestnes Varfjell har Silje nå «meldt flytting» til Molde Elite, og med seg i håndballbagasjen har hun en solid grunnutdanning etter flere år med Morten Løken som trener. Nå er hun i ferd med å avslutte det første av fire år som elev i toppidrettsklassen ved Molde videregående skole.

– Jeg startet med håndball rundt 10-årsalderen, og drev med både fotball, dans og korps i tillegg noen år. Men så ble det bare håndball for meg, og jeg har naturlig nok elitespill på sikt som mål. Vi har ei fin gruppe og god satsing på rekruttlaget i øyeblikket, og jeg er i gang med å utvikle dette videre. Nå blir det også 2. divisjonsspill til sesongen, og det vil både være utfordrende og nyttig på veien.

Et godt skudd er én av Siljes sterke sider. Her sender hun i vei et sjumeterkast mot nettmaskene i J20-kampen mot Langevåg i siste sesong. Foto: Jon Forberg

Jobber med finterepertoaret
Med nærmere 180 centimeter «på strømpelesten» og god styrke er hun av godt bakspillermateriale, og spiller både på venstre bakspillerplass og i midten.

– Skuddstyrken og forsvarsspillet er nok plussene mine, men jeg må og skal utvikle finterepertoaret mitt. Og så har jeg begynt å trene opp kast- og skuddferdighetene med venstrearma også, det kan komme godt med, mener Silje.

God attest fra treneren
Rekruttlaget i Molde Elite trener sammen ut denne uka, og møtes igjen til sesongoppkjøring en måned fra nå. I mellomtida skal Silje holde egentreninga ved like, forsøke å komme med i EM-troppen – og ha sommerjobb på hjemmebane i Vestnes.

Med seg inn i sommeren får hun følgende vitnemål fra rekruttlagstrener Calle: – Silje er en veldig dedikert spiller, med god håndballoppdragelse fra Vestnes Varfjell. Nå er hun i ferd med å tilpasse seg ferdighetene som skal bringe henne opp på elitenivået.

Silje har også allerede gode egenskaper som forsvarsspiller. Denne situasjonen er hentet fra hjemmekampen mot Rollon, med Ingrid Sætre Kvalsvik i skuddet for ålesundslaget. Foto: Jon Forberg

29 EM-aktuelle spillere
EM arrangeres 5.-15. august i Podgorica i Montenegro, der Ungarn, Slovakia og Portugal blir Norges motstandere i det innledende gruppespillet.

Dette er spillerne som er tatt ut til samlinga i Skien i neste uke: 

Emily Andersen (Oppsal)
Emma Josefina Lönn (Langhus)
Emma Egge Edner (Oppsal)
Ida Wall Bakken (Bækkelaget)
Mathea Svendsen Risberg (NIT-HAK)
Nicoline Jullumstrø (Haslum)
Sara Eline Lauritzen (Halden)
Victoria Neverdal (Kolbotn)
Vilde Bjørnsen (Bækkelaget)
Mathea Enger (Storhamar)
Mille Meljordshagen Strøm (Elverum)
Ine Fremo (Klæbu)
Silje Rekdal (Molde Elite)
Frida Aasekjær Wilkensen (Fyllingen)
Kadija Mårdalen (Åsane)
Linnea Skadal Kykjeeide (Bjarg)
Maria Elisabeth Grasdal (Bjarg)
Sara Hallingstad (Bjarg)
Oda Fikstvedt (Hinna)
Sanna Malene Johnsen Soland (Sola)
Viktoria Giske (Bryne)
Vilde Bakke-Andersen (KFUM Stavanger)
Albena Pelaj (Grane Arendal)
Emma Helland-Døvle (Larvik Turn)
Mia Vik Gabrielsen (Flint Tønsberg)
Tuva Pharo (Reistad)
Nathalia Nataanywaki Reigstad (Fyllingen)
Sigrid Midtveit (Bjarg)
Dina Frisendal (Sverresborg)