Intens oppstart og mange oppkjøringskamper – Molde

Intens oppstart og mange oppkjøringskamper

Håndballjentan våre er i gang med oppkjøringa til en etterlengtet ny og forhåpentlig hel sesong. I dag var den delvis nykomponerte spillerstallen samlet til første treningsøkt i Molde Arena/Rekneshallen – etter halvannen måned med egentrening og ferieavvikling.

– Det er deilig å komme i gang igjen etter så lang kamppause. Vi har som kjent ikke spilt kamp siden 15. november i fjor, og det er veldig spesielt både for spillere og trener. Oppstarten blir intens, med både håndball og fysiske treningsøkter de første dagene, forteller trener Tor Odvar Moen.

Tom Morten Svendsen er tilbake som fysisk trener for laget denne sesongen, og skal kjøre sine treningsøkter med spillerne denne uka. Han bor på Østlandet, styrer opplegget og har daglig kontakt med gruppa derfra, men skal ha jevnlige Molde-besøk. Han er ellers fysisk trener og ressurs for flere av de norske landslagene.   

Flere håndballøkter fram mot seriestart i år enn i fjor, sier trener Tor Odvar Moen, som samlet spillerne til første treningsøkt og sesongoppkjøring onsdag. Foto: Jan H. Indbjør

Mer drill, flere håndballøkter
– For ett år siden hadde vi få endringer i spillerstallen, men ny trener. Nå er det samme trener, men flere nye spillere. Derfor legger vi opp til flere håndballøkter og mer drill i juli og august i år, forteller Tor Odvar.

Serieåpninga skjer på bortebane mot Oppsal onsdag 1. september, men før det skal laget gjennom to treningskamper i vårt eget fylke, ei ukes treningsleir og fire turneringskamper i Skjærgårdslekene i Larvik/Tønsberg, og en NM-runde.

Elke Karsten (t.h.) på vei inn til sin første trening med Molde Elite, eskortert av kaptein Sherin Obaidli. Foto: Jan H. Indbjør

Motstanderne i kampene før seriestart:
Søndag 01.08: Charlottenlund (Surnadal idrettshall)
Onsdag 04.08: Volda (Sulahallen)
Onsdag 11.08: Sävehof (Tønsberghallen)
Torsdag 12.08: Fana (Tønsberghallen)
Lørdag 14.08: Sluttspillkamp (Tønsberghallen)
Søndag 15.08: Sluttspillkamp (Tønsberghallen)
Onsdag 25.08: Rollon (NM-2, Fagerlihallen, Ålesund)

Skjærsgårdslekene ligger an til å bli ei kvalitetsturnering, med disse tolv lagene: Byåsen, Fana, Fredrikstad, Gjerpen, København (Danmark), Larvik, Molde Elite, Sävehof (Sverige), Storhamar, Tertnes, Vipers og Volda. Lagene er fordelt på fire grupper innledningsvis.

To av de nye og spennende spillerne varmer opp i Molde Arena, Elke Karsten (t.v.) og Elise Skinnehaugen. Foto: Jan H. Indbjør