Silje toppscorer og «lagets beste» i siste EM-kamp – Molde

Silje toppscorer og «lagets beste» i siste EM-kamp

Silje Rekdal avsluttet J17-EM med kraft og stil, ble norsk toppscorer og kåret til «lagets beste» mot Kroatia i kampen om femteplassen i Montenegro.

17-åringen fra Tomrefjord, med en god håndballskole i Vestnes Varfjell, er i rekruttstallen til Molde Elite, som tidligere meldt. Nå har hun gjort unna en fin landslagsdebut og utmerket seg altså i søndagens avslutningskamp.

– Jeg er godt fornøyd med det jeg har fått til på banen, og spesielt med uttellingen i den spilletida jeg hadde i andre omgang i dag, sa Silje etter kampen mot Kroatia.

Dette var kampen om femteplassen i EM, og de kroatiske jentene vant såpass klart som 33-22 etter å ha ledet 18-10 ved pause. Silje og lagvenninnene klarte altså å få til en jevnere match i andre omgang, men måtte nøye seg med sjetteplassen.

Silje ble norsk toppscorer i avslutningskampen i EM og ble også kåret til lagets beste spiller mot Kroatia. Foto: EHF

Magert kampgrunnlag
– Vi møtte naturligvis noen veldig gode lag, og flere av dem hadde nok et bedre kampgrunnlag enn oss. Vi har hatt få samlinger og ingen kamper før dette mesterskapet, på grunn av koronarestriksjonene. Men vi er en fin gjeng, og det har vært kjekt å få være med på dette.

Sju første landskamper
Det norske laget slo Portugal 31-25 og Slovakia 34-15 i de to første gruppespillkampene i Podgorica, men tapte «gruppefinalen» mot sterke Ungarn med 15-27. I mellomspillet ble det først 21-27-tap mot Tyskland og deretter 29-28-seier over Romania. Det medførte plasseringskamper om 5.- til 8. plass for Norge, som slo Montenegro solid 33-17 i fredagens kamp før det altså ble tap mot Kroatia søndag.

Silje får bokført sine sju første landskamper og 13 scoringer totalt etter debuten.