J17-laget klart for hovedrunden i EM – Molde

J17-laget klart for hovedrunden i EM

Silje Rekdal og lagvenninnene på Norges 17-årslag er klart for hovedrunden i EM etter to seirer og ett tap i gruppespillet i Montenegro.

Håndballjenta fra Tomrefjord er i rekruttstallen til Molde Elite og har markert seg godt i de tre innledende kampene. I åpningskampen mot Portugal torsdag noterte Silje seg for tre scoringer (på fire avslutninger) og bidro også ellers godt til 31-25-seier, etter 17-14-ledelse ved pause.

Silje Rekdal (nummer 8) og de andre norske spillerne jubler for scoring også fra innbytterbenken. Foto: EHF

«Nest sist» på mange
I fredagens møte med Slovakia var de norske jentene tidlig i føringen og ledet 15-6 ved pause. Silje gjorde en solid jobb i midtforsvaret og sto for flere målgivende pasninger. I kampstatistikken sto hun med to avslutninger, ingen resulterte i mål – det ene skuddet smalt i tverrliggeren. Hun pådro seg én tominutters utvisning i den første omgangen.

Tap mot sterke Ungarn
Puljefavoritten Ungarn ble som ventet for tøff i søndagens kamp. Ungarerne stiller alltid sterkt i de europeiske juniormesterskapene, og vant 49-13 over Slovakia og 41-22 over Portugal i de to første kampene i Podgorica. Det norske laget bød på sterkere motstand, men Ungarn ledet 15-8 ved pause og vant 27-15.

En god ungarsk målvakt og svak uttelling for norske skuddforsøk gjorde mye av forskjellen. De norske scoringene var godt fordelt – Silje sto for to av dem, mens Mathea Enger (Storhamar) toppet lista med tre scoringer.

Det er åtte lag som er videre til hovedrunden, som starter tirsdag. Norge møter Romania og Tyskland tirsdag og onsdag.