Sammen blir de enda sterkere – Molde

Sammen blir de enda sterkere

Oppsal var motstander og Oppsal Arena var stedet da håndballjentan våre spilte sin forrige eliteseriekamp, 15. november i fjor. I morgen er det samme motstander og samme bane når Molde Elite kaster i gang 2021/22-sesongen.

Fortsatt med kaptein Sherin Obaidli (28) i spissen, men denne gang med ny makker «på linja». Synne Fossheim (23) ble hentet til Molde Elite fra Tønsberg-laget Flint for bare to uker siden.

Linjespillerduoen Synne Fossheim og Sherin Obaidli er klare for en lang, innholdsrik og god sesong. Foto: Molde Elite

– Moldes ambisjoner fristet
Jeg hadde absolutt ikke forventet det, men da forespørselen kom og Flint gikk med på det var jeg ikke i tvil. Jeg har hatt to fine år i Flint, som har gitt meg tillit og som er en kjempeklubb. Men Molde Elites ambisjoner og spill i Europa fristet veldig, og dessuten har jeg hørt så mye positivt om trener Tor Odvar, forteller Synne.

Gjøvik-jenta, med VM-sølv med U19-landslaget på cv-en, var også én sesong i Storhamar før hun dro videre til Flint. På Hamar hadde de samtidig både Heidi Løke og Ellen Marie Folkvord som rutinerte og meritterte linjespillere, så dermed var konkurransen tøff om spilletida. – Men jeg lærte veldig mye av de to, understreker Synne.

Synne har allerede funnet seg godt til rette blant håndballjentan og scoret seks mål i NM-kampen mot Rollon. Foto: Jon Forberg

Sterkere og tryggere med to
Ingenting kunne glede Sherin mer enn å få en god medspiller på plass før sesongstart. Hun har vært eneste linjespiller i stallen siden Lone Vik ble skadet tidlig i forrige sesong. Nå ble mer enn halve sesongen annullert på grunn av koronapandemien, men også i treningshverdagen har hun vært aleine om å ta og gi «julinga» på linja.

– Den totale belastningen blir stor hvis du som eneste linjespiller må stå på banen i så å si hele kampen, og kanskje gjennom hele sesongen. Nå blir Synne og jeg et team i laget, og det blir vi sterkere av.

Kaptein Sherin har lengst fartstid i moldelaget av alle og er veldig fornøyd med å ha fått Synne som makker. Foto: Jon Forberg

God mottakelse
Nå drilles Synne i alle avtalene og detaljene i Molde-spillet, og etter hvert kan de to også komme til å stå på banen samtidig – som for eksempel makkere i midtforsvaret.

– Jeg er blitt så godt tatt imot her, det er en fin gjeng med spillere å slutte seg til. Jeg gleder meg veldig til dette, sier Synne.

Blant håndballjentan var det ikke bare nye ansikter for henne – hun spilte altså én sesong sammen med Elise Skinnehaugen, som kom fra Storhamar til Molde Elite i vår.