– Ikke farlig å si at vi jakter på medalje – Molde

– Ikke farlig å si at vi jakter på medalje

Kurven har pekt oppover helt fra eliteseriedebuten i 2015-16-sesongen for Molde Elite. Trener Tor Odvar og håndballjentan tror ikke at klatringa trenger å stoppe denne sesongen.

Debutsesongen endte med tiendeplass ­- og nedrykk etter to kvalifiseringskamper mot Gjerpen, men så ble det nytt opprykk året etterpå med andreplass i 1. divisjon. Deretter har vi fire strake sesonger i eliteserien, med disse plasseringene: Niendeplass i 2017-18, sjuendeplass i 2018-19, femteplass i 2019-20 og fjerdeplass i den amputerte 2020-21-sesongen (med poengsnittet som tellende, fordi lagene måtte avslutte med forskjellig kampantall).

Realistisk mål

– Vi vil spille for medalje i denne sesongen, det er godt forankret i gruppa. Spillerne tok temaet videre i gruppearbeid, hva som kreves av hver enkelt og laget – både i treningsarbeidet og ellers. Vi mener det er realistisk for oss, og det er ikke farlig å si at vi jakter på en medaljeplass, sier Tor Odvar.

Det ga han også uttrykk for da han, sammen med lagkaptein Sherin, sto på scena under Avkast-arrangementet i Oslo sist torsdag – der alle eliteserielagene var samlet. Alle lagene ble presentert og avkrevd sesongmålet der, men ikke alle var naturlig nok like klare og ikke like ambisiøse.

– Noen undermelder sikkert. Det forplikter mer når du uttaler målene, men det er ikke så farlig. Det er ikke alltid målet blir nådd, med prestasjonen trenger ikke nødvendigvis være elendig av den grunn – det kan jo ha vært framgang likevel. Men vi synes altså vi skal tørre å si at vi vil fortsette klatringa.

– Vi må tørre å si at vi jakter på medalje, sier trener Tor Odvar foran seriestarten. Foto: Jon Forberg

Tilbake i Oppsal Arena
Etter seks ukers oppkjøring, seks trenings- og turneringskamper og én NM-kamp er vi altså endelig klare for eliteseriespill igjen – ni og en halv måned etter den forrige. Som tilfeldigvis også var i Oppsal Arena.

– Vi er så klare som vi kan være, med et delvis nykomponert lag. Jentene har trent godt og vært fokuserte i arbeidet. Det har blant annet handlet om å spille sammen fire sentrale bakspillere, som ikke hadde spilt sammen tidligere. Vi ser at flyten stadig er blitt bedre og at spillerne virkelig har jobbet for å bli kjent med hverandre på banen – det har vært en god «drive» i gruppa.

Tett mellom kampene i starten
Kampprogrammet er tett i serieåpninga – med fire kamper på halvanna uke. Etter kveldens åpningskamp mot Oppsal venter hjemmekamp mot Follo søndag, tredjerundekamp i NM borte mot Levanger neste onsdag og seriekamp mot Byåsen i Trondheim neste søndag.

Første kvalifiseringskampen til Europaligaen, mot Thüringer, spilles i Tyskland søndag 17. oktober, med returkamp i Molde Arena ei uke seinere. Men før det skal håndballjentan gjøre unna ytterligere fire eliteseriekamper og forhåpentlig en fjerderundekamp i NM.

– Vi har hatt stigning i prestasjonene under oppkjøringa og gleder oss til å komme i gang. Jeg har en spennende miks av spillere og et lag med utviklingsmuligheter. Vi kommer til å bli bedre, melder Tor Odvar.

Vi har troen!