Første stikk til «jentan» mot Aker – Molde

Første stikk til «jentan» mot Aker

Moldejentan tok første stikk i dobbeltmøtet med framgangsrike Aker, og tok med seg to veldig viktige seriepoeng tilbake fra Oppsal Arena.

Etter Aker-ledelse 2-1 tidlig var det moldejentan som førte an og til 10-8-ledelse midtveis i første omgang. Men med mange bomskudd, tekniske angrepsfeil og kun én scoring av vårt lag de neste ni minuttene ble hjemmelaget gitt nok muligheter til å overta styringen igjen. Seks minutter før pause var vi à jour igjen på 13-13. Lagene fulgte så hverandre inn til 15-15 halvveis.

Treneren var lite fornøyd
– Vi har vel gjort flere feil i denne omgangen enn i hele sesongen til nå, det er frustrerende at vi ikke kan utnytte bedre at Aker ligger så offensivt i forsvar, var trener Tor Odvars kommentar i pausen.

Kaptein Sherins uttelling og linjespill var et godt unntak i våre angrepsavslutninger før pause. Da var hun lagets toppscorer med fem mål.

Sherin var dyktig på linja, med solid uttelling spesielt i første omgang, og Mona (med ryggen til) kom sterkt i andre omgang og ble toppscorer. Foto: Jon Forberg

Tok full kommando
Det var altså helt likt mellom tabellnaboene etter en første omgang preget av høyst ujevne prestasjoner fra laget vårt. Men etter at Aker hadde satt inn de to første scoringene i andre omgang, tok moldespillerne totalt og varig over føringa. Hjemmelaget fikk bare satt seks baller forbi Kimberley, som sto den andre omgangen og noterte seg for åtte redninger. Da hadde hun også god hjelp av et forbedret forsvarsspill foran seg. Og anført av Mona kopierte «håndballjentan» sine 15 scoringer fra første omgang.

– I pausen var temaet å finne igjen kvaliteten som bor i dette laget, for heller ikke i forsvar gjorde vi som avtalt i den første omgangen. Jentene svarte på beste måte etter pause, og det bekreftes gjennom bare seks baklengs i løpet av den siste halvtimen, konkluderte Tor Odvar med etter kampen.

Tar med seg godfølelsen?
Med seieren passerte vi Aker på tabellen, og andre omgang ga nok spillerne en god følelse foran onsdagens NM-møte i Molde Arena. Men det unge Aker-laget har markert seg godt i sesongen så langt, og har et bra toppnivå i spillet sitt.

Dette var altså den første av to kamper mellom disse to lagene i løpet av ei halv uke. Allerede onsdag handler det om jakten på NM-finale når lagene møtes i semifinalekamp i Molde Arena. Kampstart er 19.15.

Frankrike-tur neste helg
Deretter står franske Chambray Touraine på kampprogrammet for Molde Elite, i siste kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Første kamp i Frankrike neste søndag, med returkamp i Molde Arena lørdag 20. november. Mellom de to kampene kommer siste seriekamp før landslagspausen, hjemme mot Larvik onsdag 17. november.