Tremålstap i Frankrike – Molde

Tremålstap i Frankrike

Håndballjentan var i førersetet lenge, men kampbildet endret seg i Frankrike. Med tremålstap lever likevel håpet om gruppespill i Europaligaen for laget vårt.

Chambray Touraine Handball – Molde Elite 30-27

– Hadde noen snakket om tremålstap på bortebane i Europa på forhånd, så hadde jeg sagt «det tar vi gjerne», men det er klart at det føles litt frustrerende for oss alle med tanke på at vi ledet med seks mål ei stund, er trener Tor Odvars kommentar etter søndagens kamp.

Det så vesentlig lysere ut i første del av kampen, for «moldejentan» ledet hele første omgang og var altså oppe i seksmålsledelse (13-7) på det meste. Åtte minutter før pause var ledelsen fortsatt så klar som 15-10, men tre utvisninger (de to siste kom tett) ødela rytmen, og forspranget var redusert til to mål halvveis i kampen.

Litt å diskutere for Tor Odvar og Joachim etter kampen i Frankrike og foran denne ukas to kamper. Foto: Jon Forberg

Fransk offensiv i andre omgang
Hjemmelaget kom til andre omgang med tro på å ta over føringen og var à jour på stillinga 20-20 etter fem minutters spill. Da var det lite som stemte for våre jenter i en lang periode, få duellseirer i forsvar og for mange tekniske feil og skuddbom framover. Spesielt var bakspiller Stoiljkovic og linjespiller Fehri dyktige og effektive i Chambrays offensiv.

Chambray var oppe i firemålsledelse (27-23) drøyt ti minutter før slutt, og hadde 30-26 i siste spilleminutt, men toppscorer Julie satte inn kampens siste mål og begrenset tapet til tre mål. Det kan vise seg å være veldig verdifullt.

Julie scoret det siste viktige målet og var toppscoreren vår i Frankrike. Foto: Jon Forberg

Ros for å stå kampen ut
– Jeg tror mange lag fort hadde tapt med åtte-ti mål i en slik kamp, etter å ha mistet rytmen. Derfor roste jeg spillerne for å stå i det og komme ut av dette med et resultat vi «kan bruke». Det var profesjonelt gjort, mener Tor Odvar, som er tilbake i Molde med laget mandag ettermiddag og kan forberede de to siste kampene før seriepausen.