Flott VM-innledning for Elke og Argentina – Molde

Flott VM-innledning for Elke og Argentina

Elke Karsten er Molde Elites «representant» på VM-arenaene i Spania disse ukene, og både hun og det argentinske laget har allerede levert et historisk godt resultat.

Argentina spilte åpningskampen mot vertsnasjonen Spania og tapte som ventet det oppgjøret. Elke & Co holdt imidlertid følge med hjemmefavorittene i første omgang og lå bare under med 10-11 til pause. Så sa det spanske laget takk for følget og vant til slutt så klart som 29-13. Elke noterte seg for tre scoringer i kampen.

Toppscorer og kampens beste
I lørdagens gruppespillkamp mot Østerrike scoret så Elke elleve mål og bidro sterkt til Argentinas 31-29-seier (18-14 ved pause). Dette var Argentinas første mesterskapsseier over et europeisk landslag noen gang, og Elke ble også kåret til «kampens beste spiller»!

– Jeg er veldig glad både på lagets og egne vegne, var naturlig nok Elkes kommentar til VM-arrangørens nettside etter kampen.

Åtte av de elleve scoringene hennes var spillemål, tre scoringer kom på 7-meterkast. I tillegg viser kampstatistikken at hun sto for ni målgivende pasninger. 26-åringen spiller sitt femte VM og debuterte som 18-åring i 2013.

Elke storspilte og ble kåret til kampens beste spiller da Argentina slo Østerrike i lørdagens gruppespillkamp i VM. Foto: IHF/J.L.Recio

Videre til mellomrunden
Mandag kveld fulgte Argentina opp med solid 36-24-seier over Kina, og sikret dermed plassen i mellomrunden i VM. Elke markerte seg sterkt også i den kampen, med åtte scoringer på de 35 minuttene hun var på banen – fire av scoringene på straffekast. Argentina ledet 17-9 ved pause og både Elke og andre av de sentrale spillerne ble «spart» utover i andre omgang.

De tre beste lagene fra gruppespillet får plass i mellomrunden, og Argentina har med seg to poeng fra det innledende gruppespillet. Kroatia, Brasil og Japan blir motstandere i mellomrunden – i den rekkefølgen.

PS. Elke viste gode takter også i våre siste klubbkamper før VM-pausen, og ble kåret til Molde Elites beste både mot Larvik og Chambray.