Sjekk den målvaktkvartetten – Molde

Sjekk den målvaktkvartetten

Med Kimberley Ewanovich Bleivik tilbake på moldetrening tolv år etter at hun dro videre på håndballferden sin, og med Ine Karlsen Stangvik tilbake i treningstøy i hallen – etter at lille Theo kom til verden i sommer,  ble «håndballjentans» trening fredag ekstra interessant.

Høstens målvaktsduo, Catharina Fiskerstrand Broch og Lise Slemmen Gussiås, fikk altså godt og rutinert selskap på treningsøkta. Men i praksis blir det en kampaktuell trio fram til eliteserien tar «VM-pause» 17. november. Ine er, som tidligere omtalt, ikke klar for full trening eller kamper på ei stund ennå – og Kimberley er hentet inn på lån fra Stavanger IF imens.

– Dette er bra på alle måter, og jeg er sikker på at Kimberley lett glir inn i gjengen. Det gir meg dessuten tid og ro til å bygge meg skikkelig opp igjen. Foreløpig skal jeg ikke stå mellom stengene for å redde skudd, naturligvis, men skal nærme meg steg for steg, sier Ine.

Håndballjentans målvaktkvartett de neste månedene samlet på fredagens trening. Fra venstre: Catharina Fiskerstrand Broch, Ine Karlsen Stangvik, Kimberley Ewanovich Bleivik og Lise Slemmen Gussiås. Foto: Jan H. Indbjør

Høstens duo vil lære mer
Både Catharina og Lise er glade for Kimberleys inntreden i denne perioden. – Jeg har lært veldig mye av å få være med elitelaget i høst, og er inspirert både av Catharina og Ine. Vi er alle forskjellige målvakttyper, jeg kommer helt sikkert til å lære mye av Kimberley også, er Lises syn på den saken.

Catharina fikk mer målvaktansvar da Ine gikk ut i permisjon, og tror det er bare plussider med Kimberleys inntreden. – Jeg føler det enda tryggere med Kimberley inn i troppen. Vi har alle forskjellige egenskaper. Det styrker laget og gir oss flere strenger å spille på. Jeg er fortsatt en ung målvakt og kan lære mye av Kim også – jeg har sett hva hun kan utrette mellom stengene.   

Kimberley tilbake på trening i Molde, tolv år etter at hun dro fra Molde HK til fransk håndball. Elise Skinnehaugen (med vest) og Synne Fossheim foran henne. Foto: Jan H. Indbjør

Rett fra 2. divisjonskamp
Kimberley, som er gift med moldenser og tidligere MHK-spiller Tord Bleivik, spilte 2. divisjonskamp for Stavanger IF så seint som torsdag kveld (30-20-seier over Nærbø). Fredag formiddag var hun og hennes to år gamle datter på plass i Molde. Og innlosjert hos svigerforeldrene før den første håndballøkta.

– Jeg er blitt tatt godt imot av jentene, og syntes det gikk fint på treninga. Dette er en bra gjeng, og det var litt godt å kjenne på farta og trykket på treninga igjen – jeg hadde egentlig ikke forventet det etter at jeg avsluttet kontrakten med Sola. Men Molde var mitt første stoppested og min første klubb i Norge, så det har betydd noe for meg – selv i de årene jeg har spilt for konkurrenten Sola, sier Kimberley.

Ine (til høyre) med alternativ målvaktøvelse på første trening etter fødselen, og med Lise som makker. Foto: Jan H. Indbjør

Mange jern i ilden
Det var egentlig ingen selvfølge at hun kunne hoppe på et to måneders håndballvikariat i Molde Elite. For det første hadde hun trappet ned, så har hun heltidsjobb for oljeservice-selskapet Baker Hughes og i tillegg 40 prosent stilling som daglig leder for håndballgruppa i KFUM Stavanger. Og altså målvakt for 2. divisjonslaget Stavanger IF, og småbarnsmor. Som ikke det var nok, Tord spiller også håndball for 1. divisjonslaget Viking!

– Men klubbene fant en løsning, og mye av jobben kan gjøres fra «hjemmekontoret». Jeg skal jo heller ikke være i Molde hele denne perioden eller gjennom ukene, men fortatt trene i Stavanger og bare komme litt tidligere til Molde foran hjemmekampene. Både Tord og jeg har dessuten avtale med klubbene våre i Stavanger at vi ikke skal være med på alle treningene. Og så betyr det jo naturligvis mye at vi har familie i Molde.