Gjorde jobben selv, fikk ikke hjelp i medaljekampen – Molde

Gjorde jobben selv, fikk ikke hjelp i medaljekampen

Håndballjentan gjorde jobben i Molde Arena, slo gjestene fra Bergen og håpet på hjelp i medaljekampen fra Anniken & Co i Storhamar. Men Sola vant med tre mål på Hamar og styrket sin «bronsesjanse».

Molde Elite – Tertnes Håndball Elite 32-30

Tertnes har prestert godt i sine siste kamper, og kom til Molde Arena med uavgjortresultat borte mot nettopp Sola sist helg. Og de ga seg ikke lett mot våre jenter, heller, selv om de kom med bare ti spillere kamptroppen. De var seinest i 9-8-ledelse drøyt midtvegs i første omgang, men etter at Mona kontret inn 10-9-ledelse ti minutter før pause var vi foran for godt.

Mona og Sherin toppet både scorings- og utvisningslista i kampen mot Tertnes. Foto: Jon Forberg

Seieren ikke truet mot slutten
Det sto 16-13 ved pause, og avstanden var på fem mål flere ganger utover i andre omgang – først på stillinga 20-15, og fire minutter før slutt var vi oppe på 31-25. Tertnes scoret fem av de seks siste målene i kampen, men seieren vår var likevel ikke truet i sluttminuttene.

Mona toppet scoringslista nok en gang, med ni fulltreffere i denne kampen – og ble kåret til lagets beste. Søster og kaptein Sherin bekreftet også at godformen er inne, med sju scoringer fra linja. Julie noterte seg for seks fulltreffere, tre av dem på rad i en avgjørende periode i andre omgang – da Tertnes var nesten à jour på stillinga 22-21. Ine leverte også viktige redninger i den perioden.

Søstrene pådro seg for øvrig to utvisninger hver, i tillegg til Julies ene, og fem utvisninger er uvanlig mange for laget. Tertnes nøyde seg med to utvisninger totalt, og den forskjellen spilte naturligvis en rolle i kamputviklinga.

Julie med tre scoringer på rad i en avgjørende periode i kampen og seks scoringer totalt. Foto: Jon Forberg

Sola har én kamp til gode
Med to kamper igjen å spille holder vi fortsatt tredjeplassen på tabellen, men Sola har én kamp til gode og i tillegg en fordel på innbyrdes oppgjør om det skulle ende likt. Begge lag skal møte Fredrikstad på bortebane, og Sola skal i tillegg spille hjemme mot Flint og borte mot Fana. Vi har som kjent igjen hjemmekampen mot Storhamar i siste serierunde etter Fredrikstad-turen.

Det ble spilt full serierunde denne onsdagskvelden, og de andre kampene endte slik: Byåsen – Oppsal 26-20, Fana – Fredrikstad 29-29, Flint – Follo 22-25, Romerike – Aker 26-24, Vipers – Larvik 36-20, Storhamar – Sola 27-30.

For vårt lag er det ei uke kamppause før bortemøtet mot Fredrikstad, onsdag 30. mars, og så avsluttes altså grunnserien med hjemmekamp mot Storhamar søndag 10. april. Sluttspillet starter etter påske og fortsetter i mai, eventuelt før og etter NM-finalen mot Vipers i Jordal Amfi lørdag 14. mai.

Kampfakta

Molde Elite – Tertnes Håndball Elite 32-30 (16-13). Molde Arena – 573 solgte billetter og sesongkort.

Moldes lag (med scoringer): Katrine Dalstein Myrvang, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Sofie Rakvåg Roald, Mona Obaidli 9(2), Julie Lygren 6, Thale R. Deila 3, Sherin Obaidli 7, Elise Skinnehaugen 4(1), Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Elke Karsten 1, Anastasija Marcenic.

Toppscorer Tertnes: Eva Erdal Moen 7.

Utvisninger: Molde Elite 5 x 2 min., Tertnes 2 x 2 min.

Lagenes beste (juryens utvalgte): Mona Obaidli (Molde), Eva Erdal Moen (Tertnes).

Dommere: Magnus Muri Nygren/Andreas Daviknes Borge.