Ung kanttrio sulten på mer – Molde

Ung kanttrio sulten på mer

De er unge og har allerede vist sitt talent, men kanttrioen Mia, Anastasija og Torine vet de har mer å by på og vil fortsette utviklinga blant håndballjentan i Molde Elite.

Mia Kristine Strand (fyller 21 år i dag) og Anastasija Marsenic (19) er begge venstrehendte og har delt på kantspillerjobben på høyresida, mens høyrehendte Torine Hjelme Dalen (20) har vært fast makker til Julie Lygren på venstrekanten etter at Vilde Vike Nerås måtte avslutte sesongen tidlig på grunn av kneskade.

Nå har Mia forlenget kontrakten med tre nye år, Anastasija fortsetter i den kontrakten som hun og klubben tegnet i fjor, og Torine skrev nylig under en ny toårskontrakt med Molde Elite.

Tre unge kantspillere som vil fortsette utviklingen i Molde Elite, Mia (t.v), Anastasija og Torine. Foto: Molde Elite

Fikk mer spilletid enn hun hadde ventet
Mia kom som kjent fra 1. divisjonsspill med moderklubben Charlottenlund foran denne sesongen, nå står hun bokført med 30 eliteseriescoringer etter avsluttet grunnspill i sin første eliteseriesesong.

– Jeg trives veldig bra og har fått mer spilletid enn jeg ventet da jeg kom sist sommer. Men jeg har fortsatt mye å forbedre i spillet mitt, for eksempel kontringsspillet – der timing og «tjuvstart» er grunnleggende momenter. Også skuddteknikkene kan utvikles, tenker hun.

Mia gikk glipp av to eliteseriekamper på grunn av sykdom, men spilte de andre 24. Sist helg «gjestet» hun rekruttlaget i 2. divisjon og satte inn imponerende ti mål i uavgjortkampen mot Byåsen (31-31).

Mia med 30 eliteseriescoringer i debutsesongen. Her kommer én av dem, mot Tertnes. Foto: Jon Forberg

To arenaer for Torine
Torine noterte seg for øvrig for sju mål i den samme kampen, og hun har hatt 2. divisjon som sin hovedarena gjennom sesongen. Der har hun vært én av nøkkelspillerne blant de mange unge spillerne – og står med 86 scoringer på sine 17 kamper der. Hun har løpt fra mange motstanderforsvar i disse kampene og blir helt sikkert en viktig brikke i innspurten for å sikre plassen i divisjonen.

I elitekampene har hun notert seg for tre scoringer, men har altså hatt langt mindre spilletid der.

– Jeg er en del av et flott utviklingsmiljø, og lærer mye på hver eneste trening, Jeg trives veldig godt og det var et lett valg for meg da jeg fikk tilbud om å forlenge kontrakten. Jeg har lyst til å utvikle meg videre som håndballspiller og kunne ikke fått en mer inspirerende arena, sier Torine.

Torine i svevet mot Flint i februar. Nå har sunnmørsjenta signert ny toårskontrakt. Foto: Jon Forberg

Fikk talentstipend
Blindheim er hennes moderklubb, men hun spilte J16-håndball for Spjelkavik før flyttet fra toppidrettslinja ved Fagerlia videregående skole i Ålesund til toppidrett ved Molde videregående og elitesatsing i klubben vår.

Nylig mottok hun et talentstipend på 50.000 kroner fra Sparebanken Møre, som også er Molde Elites hovedsponsor. – Det var veldig kjekt og kjærkomment, sier 20-åringen, som er i ferd med å avslutte siste skoleåret ved Molde vgs, og som foreløpig tar sikte på «småjobbing» utenom håndballøktene fra høsten av.

52 elitescoringer av «Ana»
Anastasija, eller «Ana» i håndballsammenheng, er yngst i denne trioen og ble hentet hit til Molde Elite etter én sesong i meritterte Budućnost fra Podgorica, hovedstaden i Montenegro. Hun kom hit som 18-åring, men har imponert i debutsesongen – og står med 52 scoringer i eliteserien.

Sammen med sine montenegrinske foreldre og tre søsken har hun vokst opp og bor på Sjælland i Danmark. Hun har fortsatt montenegrinsk pass og har spilt flere landskamper og mesterskap for Montenegros yngre landslag.

– Jeg har også fått beskjed om at jeg er aktuell for U20-VM i juni, når sesongen er ferdig her, forteller Anastasija.

Mesterskapet skal arrangeres i Slovenia, og Montenegro skal blant andre møte nettopp Danmark i gruppespillet der.

Anastasija i skuddet i seriekampen mot Byåsen. I denne situasjonen endte det med straffekast. Foto: Jon Forberg

Spennende sesongavslutning
Før hun kommer så langt skal imidlertid Anastasija og de andre «håndballjentan» gjennom en spennende sesongavslutning med sluttspill og ikke minst NM-finale her hjemme.

– Det har vært en fin sesong for oss, selv om alle nok ville hatt den medaljen. Vi var bare ett poeng unna til slutt. Det har gått litt opp og ned, men det har også vært noen utfordrende perioder. Spillertroppen har ikke vært så bred, og da kan det variere litt i prestasjonene. Toppnivået vårt har vært høyt, og lover det beste foran neste sesong, er den samstemte dommen fra de tre.

Og de er like samstemt om det som venter nå: ­- Sluttspill og NM-finale, veldig inspirerende og veldig kjekt å få være med på det!  

Sluttspillet starter fredag
Fredag er altså Byåsen motstander i Molde Arena, til den første kvartfinalekampen i sluttspillet. Kampstarten er klokka 19. Returkampen spilles i Trondheim påfølgende tirsdag, 3. mai, også den med kampstart klokka 19. I sluttspillet gjelder «best av tre kamper», og en eventuell tredje kamp skal også spilles i Molde Arena.

NM-finalen mot Vipers nærmer seg også. Lørdag 14. mai klokka 14.15 møtes lagene i Jordal Amfi i Oslo.