Ikke effektive nok mot sterk motstander – Molde

Ikke effektive nok mot sterk motstander

Håndballjentan våre spilte sin tredje kamp på fire dager og avsluttet kampprogrammet sitt i Ungarn med nimålstap mot Mosonmagyaróvári KC fredag.

Det sto 19-18 til ungarerne etter første omgang, og endte med 28-37-tap for laget vårt.

– Kampen var jevnere enn resultatet kan tyde på. Faktisk var det vi som startet andre omgang best og som «holdt nullen» i fem-seks minutter. Men godt forsvarsspill og målvaktredninger var ikke nok, fordi vi brente samtidig altfor mange avslutninger selv utover i omgangen. Og da var det i stedet de andre som fikk festet grepet, oppsummerer trener Tor Odvar.

Thale og Sherin scoret henholdsvis sju og fire mål i fredagens kamp. Begge bildene er hentet fra første treningsøkt i Rekneshallen i juli. Foto: Jon Forberg

Har forsterket laget
Mosonmagyaróvári KC endte på femteplass i den ungarske toppserien i siste sesong, med samme poengantall som Siófok, men så sterkere ut i denne kampen.

– De har forsterket laget sitt foran denne sesongen, og framsto framfor alt fysisk sterke. Jeg tror de fort kan bli det laget som kommer nærmest topplagene Györ og Ferencvaros i den ungarske serien, mener Tor Odvar.

Tor Odvar gleder seg over ei nyttig treningsuke og fin matching mot sterke lag. Skuddeffektiviteten var ikke på topp i fredagens kamp, mens målvakt Ine markerte seg med gode redninger i kampen. Foto: Jon Forberg

Skryt fra ungarerne
Han er veldig fornøyd med utbyttet av treningssamlinga denne uka, og med kampmotstanden. – Vi har fått kjenne på nivået i tre nyttige kamper inn mot vår egen seriestart, og faktisk har ungarerne kommet med lovord om nivået på vårt unge lag. Det tar vi med oss.

Håndballjentan får to kampfrie dager i Ungarn nå, før de er tilbake i Molde mandag. Men så er det rett på sesongstarten her hjemme, med NM-kamp borte mot sunnmørslaget Godøy onsdag og eliteseriestart hjemme i Molde Arena mot Aker neste søndag.

Kampfakta

Mosonmagyaróvári KC – Molde Elite 37-28 (19-18).

Moldes lag (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Lise Slemmen Gussiås – Mona Obaidli 3, Thale Rushfeldt Deila 7, Celina Vatne 1, Johanne Halseth Nypan, Christine Karlsen Alver 2, Mie Blegen Stensrud, Sherin Obaidli 4, Elise Skinnehaugen 1, Synne Fossheim, Anastasija Marsenic 2, Vilde Vike Nerås 1, Rikke Larsen Øyerhamn 6, Mia Kristine Strand 1, Torine Hjelme Dalen, Helene Voss Sanner.