En sliteseier – med «noko godt attåt» – Molde

En sliteseier – med «noko godt attåt»

Det kladdet mye og lenge for håndballjentan våre, og gjestene fra Bergen hadde styringa lenge i Molde Arena, men i spennende sluttminutter var «marginene» på hjemmelagets side.

Molde Elite – Tertnes Elite 31-28

Mia satte inn det siste målet tjue sekunder før slutt og signerte dermed tremålsseieren og den tredje strake seieren til Molde Elite i seriestarten. Det endte godt etter en litt ruskete, men svært spennende kamp – og det var naturligvis en perfekt avslutning på håndball-lørdagen for hjemmelaget og et tallrikt publikum.

Kaptein Sherin var én av spillerne som naturlig nok førte an i snuoperasjonen. Hun scoret sju mål og ble kåret til lagets beste. Foto: Jon Forberg

Men det ble mer å juble for, da trener Tor Odvar Moen på direkten og midt på banen signerte en forlenget kontrakt med klubben – ut sesongen 23-24. Klubbleder Per Gjerde hadde kontrakten og penna klar for signeringa etter først å ha kåret de to lagenes beste spillere.

– Vi er veldig fornøyde med å ha Tor Odvar her i ett år til… Vi har egentlig vært enige om en forlengelse en god stund allerede, selv om avtalen først ble signert i dag. Da er i alle fall det på plass. Han er førstevalget vårt. At han forlenger med ett år gir oss arbeidsro framover, sa Per til Rbnett etterpå.

– Jeg føler ikke at jeg er ferdig i Molde. Det er mer å gjøre her. Da var det bare naturlig å legge på et år ekstra. Dette er min tredje sesong i Molde. Derfra er det vel greit å ta ett år av gangen, sa Tor Odvar til Rbnett.

Tor Odvars signering av en forlenget kontrakt gjorde kampavslutninga ekstra flott for hjemmelaget og publikum. Og naturligvis for klubbleder Per Gjerde (t.v.) og kaptein Sherin. Foto: Jon Forberg

Lå under med fem mål
Rikke, som kom til Molde Elite fra nettopp Tertnes foran denne sesongen, scoret kampens første mål – etter et drøyt minutts spill. Men så fulgte flere tekniske angrepsfeil og skuddbom for hjemmelaget, og Tertnes-spillerne grep den invitten. Bokstavelig talt med begge hender.

Gjestene var oppe i femmåls ledelse ved flere anledninger gjennom første omgang, men den ble redusert til ett mål i løpet av de sju siste minuttene inn mot pause. Det tok likevel enda en halv omgang før moldejentan var tilbake i ledelsen. Det skjedde da Thale satte inn 23-22. Det var tett på måltavla i resten av kampen, men nå med hjemmelaget i førersetet

Mona tok spesielt mye skuddansvar og ble kampens toppscorer med ti mål – tre av dem på sjumeter. Kaptein Sherin fulgte nærmest med sju scoringer fra «linja», og ble fortjent kåret til lagets beste.

Snuoperasjon etter pause

– Det er en kamp der det er lett å irritere seg over småting. Det glir ikke fra start av. Alt vi trengte å gjøre i pausen var å gjøre en holdningsendring til det vi drev med. Det syns jeg jentene gjorde på en veldig fin måte. Det var ikke en topp prestasjon av oss, men det er fint å vinne kampene når vi må jobbe for det. Noen ganger kan man gå i garderoben og være fornøyd med å ha greid å snu mentaliteten litt, sa Tor Odvar til Rbnett.

Tre kamper på bortebane
Nå venter tre bortekamper for laget vårt, mot 1. divisjonslaget Nordstrand i tredje NM-runde kommende tirsdag (20. september), eliteseriekamp mot Sola neste lørdag (24. september) og eliteseriekamp mot Larvik onsdagen deretter (5. oktober). Neste hjemmekamp i serien følger onsdag 12. oktober, da Byåsen er motstander i Molde Arena.

Kampfakta:
Molde Elite – Tertnes Håndball Elite 31-28 (14-15)
. Eliteserien kvinner. Molde Arena – 860 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 2(1), Mona Obaidli 10(3), Rikke Larsen Øyerhamn 2, Thale Rushfeldt Deila 3, Johanne Halseth Nypan 2, Vilde Vike Nerås, Sherin Obaidli 7, Elise Skinnehaugen 1, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne, Synne Fossheim, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 2.

Toppscorer Tertnes: Eva Erdal Moen 7.

Kampens spillere (juryens valg): Sherin Obaidli (Molde Elite), Eva Erdal Moen (Tertnes).
Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Tertnes 3 x 2 min. + diskvalifikasjon (rødt kort).

Dommere: Christoffer Fjeldskår/Tim-Nicolai Fjellvang.