Mye å glede seg over i seriestarten – Molde

Mye å glede seg over i seriestarten

Håndballjentan våre innfridde forventningene og startet eliteseriesesongen med 13-målsseier over Aker. Det var mye å glede seg over i Molde Arena søndag kveld, der sluttresultatet ble 38-25.

Fra stillinga 2-2 tidlig i kampen gikk «startspillerne» våre direkte opp i 6-2-ledelse, med ti minutter spilt. Og selv om det var måltørke i en fem minutters periode etter halvspilt omgang, økte avstanden til ni mål inn mot pause og til 20-11-ledelse halvveis i kampen.

Målvakt Ine imponerte
Målvakt Ine markerte seg med ti redninger i den første omgangen, altså en redningsprosent på rundt femti, og fulgte godt opp også i andre omgang. Det ga henne fortjent juryprisen som «dagens spiller».

Flere av nykommerne på moldelaget presterte godt og bekreftet potensialet i spillet sitt, og frontfigurene fra forrige sesong ser ut til å kunne løfte seg ytterligere i et samlet sett styrket kollektiv.

Ine hadde høy redningsprosent og ble kåret til lagets beste søndag. Foto: Kjell Langmyren, Rbnett

Vilde tilbake på banen
Blant kampens høydepunkter var definitivt også Vildes comeback – elleve måneder etter at hun pådro seg en kneskade under trening. Hun ble varmt mottatt av tilskuerne da hun entret banen i andre omgang.

– Det var veldig koselig. Jeg setter stor pris på det, sa Vilde til Rbnett etter kampen.

25-åringen fra Vestnes må fortsatt matches forsiktig og begrense spilletida, men hun har vist gode takter i treningsøktene i sommer og høst.

Treneren tilfreds med åpninga
– Jeg er veldig fornøyd. Vi har bra fokus hele veien. Det viktigste er at alle fikk spilletid i dag. Nå er vi i gang, også de nye. Alle gjør jobben sin på en god måte. Det var noe av det deiligste, konkluderte trener Tor Odvar til Rbnett etter kampen.

Laget vårt hadde for øvrig et godt tak på Aker også i forrige sesong, med klare seirer både i de to seriekampene og i NM-semifinalen i Molde Arena.

Håndballjentan spiller borte mot Storhamar i TV2-sendt kamp allerede onsdag (kampstart 19.15), og neste hjemmekamp er mot Tertnes lørdag 17. september (kampstart 18).

Johanne var én av de nye moldespillerne som markerte seg godt. Hun scoret fire i debutkampen. Foto: Kjell Langmyren, Rbnett

Volda-seier i debuten
Vi gratulerer eliteseriedebutant Volda slo til med god 23-21-seier over Fredrikstad i åpningskampen på hjemmebane, og de andre kampene i den første serierunden gikk slik: Larvik – Vipers 18-35, Romerike – Fana 32-22, Sola – Tertnes 35-25, Byåsen – Storhamar 26-29.

Kampfakta

Molde Elite – Aker Topphåndball 38-25 (20-11). Eliteserien kvinner. Molde Arena – 524 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Lise Slemmen Gussiås, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 3, Christine Karlsen Alver 4 (1), Mona Obaidli 7 (1), , Rikke Larsen Øyerhamn 3, Thale Rushfeldt Deila 5, Johanne Halseth Nypan 4, Vilde Vike Nerås, Sherin Obaidli 4, Elise Skinnehaugen 1, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 2, Synne Fossheim 1, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 4.

Toppscorer Aker: Marie Louise Moen Berg 5.

Kampens spillere (juryens valg): Ine Karlsen Stangvik (Molde Elite), Marielle Daae Nordvang (Aker).
Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Aker 2 x 2 min.

Dommere: Mortens Ropstad Isachsen/Ronny André Hell.