Hang etter fra start til mål – Molde

Hang etter fra start til mål

Etter tre strake seirer i seriestarten, ble det bråstopp for håndballjentan våre i «medaljedysten» med Sola. Hjemmelaget ledet fra start til mål, var oppe i åttemålsledelse på det meste og vant med seks.

Sola, forrige sesongs bronselag, hadde tapt to av sine tre første seriekamper, men så ut som et lag med høy selvtillit og med besluttsomhet i alt de foretok seg. I motsetning til vårt lag denne gang – som misbrukte seks av de sju første angrepene, og som brukte tid på å få satt forsvarsspillet også.

– Sola var ganske enkelt et bedre lag i dag, vi rotet mye framover på banen og sleit tidvis også med forsvarsspillet. Feilene forplantet seg i laget, så det ut til. De gangene vi hadde mulighet til å kappe betydelig ned på avstanden, ble det slurvet for mye, oppsummerte trener Tor Odvar.

Målvakt Ine sto glimrende i perioder av begge omgangene, men det var ikke nok i en kamp hvor det ikke stemte for laget totalt. Foto: Jon Forberg

Ine dyktig – Rikke effektiv

Målvakt Ine gjorde sin del av jobben og hindret et enda større tap, ikke minst med mange flotte redninger i første del av andre omgang. Med landslagstrener Thorir på tribunen gjorde også Rikke et godt inntrykk, med fire scoringer på fire forsøk fra venstrekanten. Synd hun ikke fikk flere oppspill, men det lover godt foran kommende ukes Golden League i Danmark.

Rikke med full uttelling fra venstrekanten og god prestasjon foran landslagsuka, men oppspillene var for få mot Sola. Foto: Jon Forberg

Christine scoret flest

Camilla Herrem sendte Sola opp i 14-7-ledelse sju minutter før pause, men med gode bidrag fra Christine knappet moldejentan inn avstanden til tre mål i en bra periode. Solas pauseledelse var 16-12.

Det så ut til å være mer glød i Håndballjentan fra start i andre omgang, men fortsatt var effektiviteten og presisjonen for dårlig – og hjemmelaget økte i stedet ledelsen igjen. Det sto 29-21 to minutter før slutt, før to nye mål av toppscorer Christine i sluttsekundene ga sluttresultatet 29-23.

Flere i landslagstroppene

Landslagsoppdrag venter for noen av spillerne våre i kommende uke. Thale og Rikke er begge med i A-landslagstroppen til Golden League i Danmark, der Norge skal møte Sveits (torsdag 29.09), Nederland (lørdag 01.10) og Danmark (søndag 02.10). Mona og Christine (hentet inn fra reserveplass) er i rekruttlandslagstroppen som skal trene og spille to kamper i Nord-Makedonia. Johanne har også vært reserve til den troppen.

Larvik og Byåsen neste motstandere

Håndballjentan våre spiller eliteseriekamp borte mot Larvik onsdag 5. oktober, før Byåsen blir motstander i Molde Arena onsdag 12. oktober.

Kampfakta

Sola – Molde Elite 29-23 (16-12). Eliteserie kvinner. Åsenhallen – 441 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 3, Christine Karlsen Alver 7(3), Mona Obaidli 1, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Thale Rushfeldt Deila 3, Johanne Halseth Nypan, Vilde Vike Nerås, Sherin Obaidli 3, Elise Skinnehaugen 1, Celina Vatne 1, Synne Fossheim, Anastasija Marsenic.

Toppscorere Sola: Kristina Novak 7 og Camilla Herrem 7.

Beste spillere (lokal kampjury): Kristiane Knutsen (Sola), Thale Rushfeldt Deila (Molde).

Utvisninger: Sola 1 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min.

Dommere: Jovana Dasic/Charlotte Husomanovic.