Målrikt i Fredrikstad – ny borteseier – Molde

Målrikt i Fredrikstad – ny borteseier

Håndballjentan våre sikret seg en ny bortegevinst i eliteserien med sjumålsseier (37-30) i Fredrikstad onsdag. Det betyr at laget fortsatt henger med i den tette kampen i tabellsjiktet bak Vipers.

I Kongstenhallen var hjemmelaget i 7-6-ledelse etter de målrike første ti minuttene, men så tettet jentan forsvaret godt i en periode og scoret seks mål på rad i løpet av fem minutter. Hjemmelaget minsket avstanden til fire mål før pause.

Thale med sju spillemål og god kamp mot gamlelaget. Foto: Jon Forberg

Kontrollerte i andre omgang

Fra 17-13-ledelse halvveis gikk så moldelaget kjapt opp i 20-14- ledelse i andre omgang. Hjemmelaget var bare to mål bak i en periode, men jentan våre hadde god kontroll. Tre minutter før slutt var ledelsen igjen økt kraftig og oppe i ni mål, før Fredrikstad fikk pyntet litt på sluttresultatet med kampens to siste scoringer.

Tilbake etter skade

Mona var tilbake i kamp igjen, etter en skadeperiode, og signerte sju av scoringene våre – to av dem fra sjumeteren. Thale tok også godt for seg mot «gamlelaget», hadde sju spillemål og ble kåret til beste spiller.

De tre andre eliteseriekampene som ble spilt denne onsdagen endte slik: Fana – Storhamar 30-27, Romerike – Sola 31-32, Vipers – Aker 42-30.

Celina markerte seg med fem scoringer, fire av dem da kampen ble avgjort i andre omgang. Foto: Jon Forberg

Frankrike neste før kamppausen

Håndballjentan fortsetter reisen direkte fra Fredrikstad til Frankrike, der ES Besancon Feminin lørdag (kampstart klokka 16) er vertskap og motstander i den siste gruppespillkampen i Europaligaen. Deretter er det kamppause for laget vårt fram til onsdag 8. mars, da Larvik er eliteseriemotstander i Molde Arena.

Kampfakta

Fredrikstad BK – Molde Elite 30-37 (13-17). Eliteserien kvinner. Kongstenshallen – 398 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mona Obaidli 7 (2), Christine Karlsen Alver 3 (3), Rikke Larsen Øyerhamn 4, Thale Rushfeldt Deila 7, Johanne Halseth Nypan, Sherin Obaidli 5, Elise Skinnehaugen 6, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 5, Synne Fossheim, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic.

Toppscorer Fredrikstad: Julie Hulleberg 10.

Beste spillere (kampjury): Julie Hulleberg (Fredrikstad), Thale Rushfeldt Deila (Molde).

Utvisninger: Fredrikstad 5 x 2 min., Molde Elite 5 x 2 min.

Dommere: Jovana Dasic/Charlotte Husomanovic.