Seksmålsseier – årsbeste i forsvar – Molde

Seksmålsseier – årsbeste i forsvar

Håndballjentan våre leverte sin beste forsvarsjobb, i alle fall på denne sida av nyttår, og satte tabellnabo Larvik på plass med seksmålsseier i Molde Arena onsdag kveld.

Og bak et hardt arbeidende forsvar presterte målvakt Ine på sitt beste, med flotte redninger i begge omgangene, og spesielt på nærskudd. Det ga henne fortjent prisen som lagets beste.

Ine leverte en praktkamp i målet, ble kåret til lagets beste og ble behørig gratulert av både små og store tilhengere etter kampen. Foto: Jon Forberg

Defensiv selvtillit

– Vi sto godt i balanse bakover i dag. Det syns jeg var veldig deilig. Vi har slitt litt med det, så jeg håper dette er noe vi kan bygge videre på. Nå fikk vi en kamp med selvtillit i det defensive. Når du da er keeper, blir det deilig å være på jobb, sa Ine til Rbnett etter seieren.

Larvik-målvakt Eli Skogstrand hadde også høy redningsprosent i første del av kampen og holdt gjestene godt inne i kampen helt fram til det sto igjen drøyt ti minutter av den første omgangen. Da var stillinga 9-9. Men så festet «jentan» grepet i en periode, gikk opp til 13-9 og seinere til 15-10. Men litt pasningsslurv og noen bomskudd fra våre gjorde at Larvik meldte deg på igjen og reduserte avstanden til to mål. Det sto 17-15 halvveis.

Ny sterk kamp og sju scoringer fra «linja» av kaptein Sherin. Foto: Jon Forberg

Sju måls ledelse på det meste

I andre omgang økte de blå ledelsen til sju mål på det meste, og bare noen feilvalg og –p
asninger i kontringsspillet hindret et enda større forsprang. Larvik var plutselig bare tre mål bak (28-25) sju minutter før slutt, men så styrte jentan våre inn til 32-26-seier og to veldig viktige poeng.

Et stort skår i seiersgleden var at Thale pådro seg en ankelskade og måtte hjelpes ut av banen snaut åtte minutter før slutt. Også toppscorer Mona måtte «ta telling» og sitte ute i en periode av andre omgang, men hun kom inn igjen mot slutten av kampen og bidro til å trygge ledelsen og sikre seieren.

Borte mot Ravens neste

Håndballjentans neste eliteseriekamp spilles kommende søndag, på bortebane mot Romerike Ravens. Neste søndag venter hjemmekamp i Molde Arena mot Volda (kampstart klokka 17).

De tre andre eliteseriekampene onsdag kveld endte slik: Storhamar – Vipers 31-36, Aker – Fredrikstad 27-31, Tertnes – Fana 24-34, Volda – Sola 27-29.

Kampfakta

Molde Elite – Larvik 32-26 (17-15). Eliteserien kvinner. Molde Arena – 776 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 1 (1), Mona Obaidli 10 (4), Rikke Larsen Øyerhamn 2, Thale Rushfeldt Deila 1, Johanne Halseth Nypan 3, Sherin Obaidli 7, Elise Skinnehaugen 5, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen 2, Celina Vatne, Synne Fossheim, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 1.
Toppscorer Larvik: Maja Furu Sæteren 8 (2).
Beste spillere (kampjury): Ine Karlsen Stangvik (Molde), Amanda Kurtovic (Larvik).
Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min., Larvik 3 x 2 min.
Dommere: Iselin Tøraasen/Carina Pettersen.