Første sluttspillstikk til Larvik – Molde

Første sluttspillstikk til Larvik

Moldejentan var i knapp føring i det meste av den jevnspilte kampen i Molde Arena, men til slutt var det Larvik som snappet seieren i onsdagens kvartfinalekamp i sluttspillet.

Det var nesten en kopi av fjorårets sluttspillåpning, da Byåsen vant første møte i Molde Arena – etter fire ekstraomganger. Den gang slo håndballjentan våre tilbake med seier både i returkampen i Trondheim og i den tredje og avgjørende kampen i Molde Arena.

God åpning i begge omgangene

I onsdagens møte med Larvik åpnet Tor Odvars disipler veldig godt og ledet 5-2 tidlig, men det jevnet seg fort ut og lagene fulgte hverandre tett fram til pause. Halvveis sto det 16-15 i vår favør. Etter halvspilt andre omgang var ledelsen økt til tre mål, og da så det ut til å gå mot hjemmeseier. Men nok en gang slo Larvik-jentene tilbake, rutinerte Amanda Kurtovic satte inn 33-32 og sikret seieren i siste spilleminutt. Hun ble også kåret til Larviks beste spiller i kampen.

Mona var (som vanlig) vår toppscorer i kampen, men målvakt Ine ble kåret til lagets beste etter flere flotte redninger – spesielt i første omgang. Ellers kan vi glede oss over god kantuttelling for Rikke og Anastasija i denne kampen.

Amanda Kurtovic scoret seiersmålet for Larvik i Molde Arena, mens Mona (til venstre) og Rikke var flittigste målscorere blant håndballjentan våre. Bildet er hentet fra seriekampen i mars. Foto: Jon Forberg

Returkamp i Larvik søndag

Så får vi se om laget vårt kan gjøre som i fjor og sikre semifinaleplass med to seirer etter dette. Returkampen spilles i Larvik førstkommende søndag, med kampstart klokka 17.15. En eventuell tredje kamp spilles i Molde Arena (eller i en annen lokal hall) neste onsdag, 26. april.

Mange på skadelista

Moldelaget må klare seg uten Elise Skinnehaugen, Celina Vatne og Thale Rushfeldt Deila i  sesonginnspurten, og i tillegg var kaptein Sherin Obaidli ikke kampklar i denne kampen etter en «overtråkk» på trening før helga. Hun var i kamptroppen, men ble sittende på benken. Larvik manglet på sin side Heidi Løke i onsdagens kamp.

De tre andre kvartfinalekampene i sluttspillet endte slik:

• Vipers – Byåsen 37-26 (spilt tirsdag)
  • Sola – Fana 28-25
  • Storhamar – Fredrikstad 33-27.

Kampfakta

Molde Elite – Larvik 32-33 (16-15). Sluttspill eliteserien kvinner, første kvartfinalekamp. Molde Arena – 119 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Røhmer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 3, Mona Obaidli 11 (3), Rikke Larsen Øyerhamn 6, Johanne Halseth Nypan 4, Sherin Obaidli, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim 4, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 4, Silje Rekdal, Lisa Paulsen Halle.
Toppscorer Larvik: Maja Furu Sæteren 8 (1).
Beste spillere (kampjury): Ine Karlsen Stangvik (Molde), Amanda Kurtovic (Larvik).
Utvisninger: Molde Elite ingen, Larvik 2 x 2 min.
Dommere: Eivind Holager, Håkon Aksdal.