Sesongsluttstrek med tap i Larvik – Molde

Sesongsluttstrek med tap i Larvik

Femmålstap i Larvik søndag gjør at håndballjentan våre er ute av sluttspillet og har spilt sin siste kamp for sesongen. Anført av Heidi Løke vant Larvik 33-28, etter å ha ledet 14-11 ved pause.

Etter ettmålstapet (32-33) på hjemmebane onsdag måtte håndballjentan våre vinne returkampen i Larvik søndag for å få en tredje avgjørende kvartfinalekamp på hjemmebane.

Linjespillerne førte an

Kaptein Sherin, tilbake på banen etter treningsskaden som holdt henne utenfor sist, scoret kampens første mål etter ett minutts spill. Men det var også eneste gang laget vårt var i ledelsen. Sherin ble godt pakket inn lenge, men scoret seks mål i kampen og ble kåret til lagets beste. Det ble også Larviks veteran på linja, Heidi Løke, som scoret åtte mål på like mange forsøk.

Linjespillerduo som alltid gir alt i kampene, og både Heidi Løke og Sherin Obaidli var dyktige i kvartfinalekampen søndag. Bildet er tatt under seriekampen i Molde Arena i mars. Foto: Jon Forberg

Angrepsfeil ødela

Mange pasningsbom og offensive feilvalg tidlig i kampen gjorde at Larvik fikk kontre inn noen lette scoringer – og fikk overtaket i kampen. Det var fem mål (9-4) mellom lagene snaut midtveis i første omgang, men det jevnet seg noe ut igjen – og ved pause var stillingen 14-11.

Moldelaget fikk en god start på andre omgang, Mie scoret to kjappe og spilte opp Sherin til det tredje – dermed var avstanden redusert til ett mål (15-14) i løpet av tre minutter. Snaut halvveis i andre omgang var vi også bare ett mål bak (20-19), men Larvik slapp ikke ledelsen og hadde god kontroll i sluttminuttene.

Færre å ta av

Med Elise, Thale og Celina fortsatt ute med skader var naturlig nok skuddansvaret fordelt på færre spillere, spesielt i angrepsspillet, og det spilte kanskje inn i sluttfasen av kampen. Moldespillerne kom ellers til denne kampen etter to dager med arbeidsoppgaver for Rosecupen for aldersbestemte lag, som Molde Elite har arrangert denne helga. Elitelaget krympet  tidsbruken både før og etter kamp for å rekke tur-retur Molde – Larvik samme dag.

De tre andre kvartfinalekampene i sluttspillet søndag endte slik: Byåsen – Vipers 26-28, Fana – Sola 27-34, Fredrikstad – Storhamar 24-37. Vipers, Sola og Storhamar er klare for til semifinaler etter to seirer i sine kvartfinalekamper.

Kampfakta

Larvik – Molde Elite 33-28 (14-11). Sluttspill eliteserien kvinner, andre kvartfinalekamp. Jotron Arena – 431 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Røhmer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 1, Mona Obaidli 8 (4), Rikke Larsen Øyerhamn, Johanne Halseth Nypan 6, Sherin Obaidli 6, Mie Blegen Stensrud 6, Torine Hjelme Dalen, Synne Fossheim, Anastasija Marsenic 1.
Toppscorer Larvik: Heidi Løke 8.
Beste spillere (kampjury): Heidi Løke (Larvik), Sherin Obaidli (Molde).
Utvisninger: Larvik 3 x 2 min., Molde Elite 3 x 2 min.
Dommere: Fredrik Andresen/Jørgen Nystad Wold.