Romé på plass – troppen er komplett – Molde

Romé på plass – troppen er komplett

Med 21-årige Romé Steverink på plass til torsdagens treningsøkt i Rekneshallen er troppen komplett for Molde Elite og trener Tor Odvar Moen – snaue to uker før eliteseriesesongen innledes med bortekamp mot Oppsal onsdag 30. august.

Den venstrehendte kantspilleren fra Nederland var med «håndballjentan» under treningssamlinga i Larvik nylig, og leverte gode prestasjoner der. Etter det gikk overgangsprosessen raskt.

– Hun imponerte både i angreps- og forsvarsdelen av spillet, og gled umiddelbart godt inn i spillergruppa. Vi hadde jo signert Henrikke (Hauge Kjølholdt) fra Tertnes allerede i vår, men hun pådro seg dessverre en kneskade under trening i Bergen i april og blir derfor ikke klar for spill denne sesongen. Vi har siden vært på jakt etter en  erstatter, og fikk en henvendelse fra nederlandske kontakter om Romé – som har markert seg godt både på klubblaget og juniorlandslaget der. Så vi inviterte henne med til treningssamlinga i Larvik, og det var altså «god match», sier Tor Odvar.

Denne kvintetten gjorde det skarpt under fjorårets VM-sluttspill for juniorlandslag i Slovenia. Nå skal de prege sesongen sammen for Molde Elite. Fra venstre: Romé Steverink, Mathilde Rømer, Celina Vatne, Johanne Nypan og Blanka Kajdon. Foto: Molde Elite

– Varm velkomst

Romé kom til Molde onsdag kveld, etter å ha reist fra hjembyen Raalte – som ligger omtrent midt mellom Zwolle og Deventer. Den siste sesongen spilte hun klubbhåndball i Amsterdam. Og torsdag var hun i treningstøyet sammen med sine nye lagvenninner.

– Jeg var litt nervøs før jeg møtte laget under treningsleiren i Larvik, men jeg ble så godt mottatt av alle og følte meg hjemme allerede da. Jeg fikk spilletid i de to siste kampene der og gleder meg veldig til fortsettelsen, det blir spennende, sa Romé før Tor Odvar kalte spillerne sammen på gulvet i Rekneshallen.

Dette betyr at klubben har hentet enda en lovende spiller fra 2002-03-årgangene, som gjorde det så skarpt under VM-sluttspillet for juniorlandslag i Slovenia i fjor sommer. Celina Vatne og Johanne Nypan var som kjent med på det norske gullaget. Blanka Kajdon var sentral spiller hos finalemotstander Ungarn, Romé Steverink høyrekant på det nederlandske bronselaget, og Mathilde Rømer dyktig målvakt på det
danske laget – som endte på femteplass i mesterskapet. Nå er altså alle disse i Molde Elites spillerstall!

Første trening sammen med de andre håndballjentan etter ankomsten til Molde for nederlandske Romé Steverink. Her flankert av kaptein Sherin Obaidli og Marketa Sustackova, lyttende til Tor Odvars info foran treningsøkta. Foto: Molde Elite

Mange utskiftinger

Som tidligere omtalt er Blanka én av nykommerne i årets moldetropp, i tillegg til tsjekkiske Marketa Sustackova og den norske duoen Christine Glasø (hentet fra Fjellhammer) og Runa Heimsjø Sand (hentet fra Fredrikstad).

– Det har vært mange utskiftinger i spillerstallen, og flere nye spillere i sentrale posisjoner. Derfor var det jo litt spenning rundt hvor kjapt vi kunne få samhandlingene til å stemme. Men jeg slår fast at vi har en god og homogen gruppe, som fungerer godt sammen både på og utenfor banen. De har respondert fint på opplegget som jeg og vår nye fysiske trener, Tord Ellingsen, har presentert for dem – og spillerne pusher hverandre godt, sier Tor Odvar.

Årets versjon av Håndballjentan under treningsleiren i Larvik nylig. Bak fra venstre: Ine Karlsen Stangvik, Rikke Larsen Øyerhamn, Blanka Kajdon, Silje Rekdal, Runa Heimsjø Sand, Christine Glasø, Mie Blegen Stensrud, Johanne Halseth Nypan, Mathilde Berner Rømer, Sherin Obaidli og fysisk trener Tord Ellingsen. Foran fra venstre: Romé Steverink, Mia Kristine Strand, Marketa Sustackova, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne og Christine Karlsen Alver. Foto: Trener Tor Odvar Moen

Gode svar i treningskampene

De siste ukene har laget vært gjennom flere treningskamper. Det åpnet med 28-27-seier over Volda i Vestneshallen, og fortsatte med 27-31 mot Sola, 32-32 mot Larvik og 29-37 mot Storhamar – alle tre  kampene under treningsleiren i Larvik. Sist tirsdag ble det 33-26-seier over Byåsen i Aure på Nordmøre.

– Det var typisk åpningskamp, og preg av mange ferske relasjoner på banen, mot Volda. Det kan karakteriseres som en sliteseier. Mot et solid Sola-mannskap førte vi faktisk kampen i femti minutter, leverte mye godt offensivt, men glapp litt i sluttminuttene. Mot Larvik ledet vi med fem mål på det meste, men måtte til slutt kjempe for et uavgjortresultat. Og til slutt møtte vi et sprekt Storhamar-lag under Larvik-oppholdet – vi ble tatt på tempoet i første del av kampen, men fikk totalt et bra løft i andre omgang, oppsummerer Tor Odvar.

Fokus på forsvarstrygghet

Det var hovedfokus på returløp og kollektiv forsvarstrygghet foran og under kampen mot Byåsen tirsdag, og Tor Odvar fikk svar han ønsket seg.

– Absolutt et skritt i riktig retning, vi slapp inn bare åtte mål de første tjuesju minuttene. Så ble det ikke like tett i fortsettelsen, men det var en solid prestasjon og en god seier. Vi kommer til å prestere sterkt som lag og kan spille med en bredere tropp denne seseongen, tror treneren.

For kaptein Sherin var tirsdagens kamp den første under oppkjøringa, mens Runa foreløpig ikke har vært på banen i kamp. Begge har vært i kontrollert opptrening etter skader, men kommer til å bli viktige bidragsytere når sesongen kommer i gang.

Det kan muligens bli enda en kamp mot Volda før seriestart, men det er ikke endelig avklart i skrivende stund.

Åpner mot Oppsal

Serieåpninga skjer onsdag 30. august, og Molde Elite innleder med bortekamp mot Oppsal – oslolaget er tilbake i en utvidet eliteserie (14 lag) etter å ha slått Volda i avgjørende kvalifiseringi vår. Første hjemmekamp kommer bare tre dager seinere (lørdag 2. september), da Fredrikstad blir motstander i Molde Arena. Deretter følger bortekamp mot nykommer Follo (søndag 10. september) og hjemmekamp mot Fana ei uke seinere (søndag 17. september).

Første kvalifiseringskamp til Europaligaen spilles borte mot franske Dijon lørdag 23. september, med returkamp i Molde Arena påfølgende helg.