Snudde kampen tilbake og åpnet med ettmålsseier – Molde

Snudde kampen tilbake og åpnet med ettmålsseier

Moldejentan ledet med fem, lå så under med to, men snudde kampen tilbake og innledet eliteseriesesongen med ettmålsseier i en meget spennende bortekamp mot Oppsal.

Og den utviklinga skjedde i løpet av kampens siste tjue minutter. Etter 18-15-ledelse ved pause var laget vårt foran med 25-20 ti minutter ut i andre omgang – og tilsynelatende i ferd med å sikre seg et avgjørende grep på kampen. Men «kortslutning», både med og uten ball,  endret raskt det bildet – og ni minutter seinere var Oppsal foran 28-26! Midtveis i denne perioden pådro også kaptein Sherin seg sin tredje utvisning og måtte forlate banen og kampen.

Viktige bidrag av Ine og Kizza

Så snudde det altså igjen, ikke minst takket være scoringer av «Kizza» og flotte redninger av Ine i de avgjørende minuttene. Vi var i ledelsen igjen på stillinga 29-28 i vår favør, men spenninga holdt seg helt til slutt. Mia, som scoret kampens første mål, satte også inn våre to siste og sørget for tomålsledelse da to minutter gjensto. Oppsal-spurten ga bare én scoring og resultatet ble 32-33!

Christine, bare kalt «Kizza» i håndballsammenheng, ble toppscorer og kåret til den beste spilleren til Håndballjentan i serieåpningen. Bildet er hentet fra en av forrige sesongs kamper. Foto: Jon Forberg

Sterkt å komme tilbake

– Dette er galskap, skal det være slik i år også? Det var første kommentar fra trener Tor Odvar i tv-intervjuet etter den svært intense kampavslutninga.

– Dette var to lag som slet bakover, og den første seriekampen er ofte litt stress. Men det viktigste er at vi kommer tilbake etter å ha gått fra fem pluss til to minus, og at vi sitter igjen med to poeng, la han til.

«Nytt» lag, mer å gå på

Dette moldelaget er som kjent nykomponert, etter mange utskiftinger. Fem av de fire nye spillerne var i aksjon i åpningskampen. Alle fire kom på scoringslista, men hele laget har helt sikkert mer å gå på.

«Kizza» markerte seg sterkest framover på banen med åtte scoringer, fire av dem på sjumeter, og ble kåret til vår beste spiller av kampens jury. Celina fulgte godt opp med sju spillemål i kampen.

Vi har en veldig god statistikk i seriemøtene med Oppsal, som altså er tilbake i øverste divisjon, etter at de slo Volda i spennende kvalifiseringskamper i vår. Og Oslo-laget er forsterket siden da.

Ine vartet opp med «matchvinner-redninger» da laget snudde kampen igjen de siste ti minuttene. Foto: Jon Forberg

Hjemmekamp lørdag

Første hjemmekamp for håndballjentan våre skal spilles allerede førstkommende lørdag, da Fredrikstad BK er motstander i Molde Arena. Da er kanskje også Runa Heimsjø Sand på banen, mot sitt tidligere lag, etter en liten skadereparasjon inn mot seriestarten. 

De andre kampene i serieåpningen endte slik: Vipers – Byåsen 38-22 (spilt tirsdag), Fredrikstad – Tertnes 35-32, Larvik – Aker 28-27, Fana – Gjerpen 26-23, Romerike – Storhamar 20-38, Follo – Sola 20-34.

Kampfakta

Oppsal – Molde Elite 32-33 (15-18). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Nadderud Arena – 314 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 3, Christine Karlsen Alver 8 (4), Romé Steverink 2, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Christine Glasø 2, Johanne Halseth Nypan, Sherin Obaidli 3, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 2, Mie Blegen Stensrud 1, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 7, Marketa Sustackova 2. 
Toppscorer Oppsal: Mille Tveit Porsmyr 10.
Beste spillere (kampjury): Mille Tveit Porsmyr (Oppsal), Christine Karlsen Alver (Molde).
Utvisninger: Oppsal 6 x 2 min., Molde Elite 5 x 2 min + rødt kort.
Dommere: Christoffer Fjeldskår/Tim-Nicolai Fjellvang.