Kapteintrioen tror på «topp fire» – Molde

Kapteintrioen tror på «topp fire»

De tror på en jevnere eliteserie denne sesongen, men kapteintrioen til «håndballjentan» våre er sterke i troen på å kunne holde posisjonen sin blant de beste lagene i seriespillet.

– Vi hadde sesongmålene for 23-24 på dagsorden under spillermøtet nylig, og ble greit enige om at «topp fire» var et riktig og naturlig mål for oss, slår det nyoppnevnte kapteinteamet fast foran onsdagens seriestart – på bortebane mot Oppsal.

Den ambisjonen ble også uttalt under Avkast-seansen til forbundet i TV2s lokaler i forrige uke. Der var trener Tor Odvar og kaptein Sherin lagets representanter.

Flere om jobben

Sherin Obaidli har vært lagets kaptein i de fleste sesongene siden opprykket til eliteserien i 2015, etter at hun kom tilbake fra spill i Sola, og nå har hun fått Christine «Kizza» Karlsen Alver og Celina Vatne med seg i kapteinteamet.

– Sherin har vært alene om kapteinansvaret tidligere, stakkar. Så nå trår vi til og hjelper til, sier de to sistnevnte med et smil.

– Alle i gruppa har sitt ansvar, med oss som bindeledd mellom spillerne og trener når det er naturlig. Det handler om at alle skal bli sett og hørt, at de trives sammen både på og utenfor banen. Vi har mange nye spillere i troppen før denne sesongen og det er fint å se at alle har glidd raskt inn i gjengen. De tar tak og kommer med gode ideer, slår trioen fast.

Kapteinteamet og de andre håndballjentan er forventningsfulle foran en ny sesong. Fra venstre: Celina Vatne, Sherin Obaidli og Christine Karlsen Alver. Foto: Molde Elite

Bedre og bedre

Med såpass mange utskiftinger i troppen vil det alltid være spenning rundt hvor raskt laget «setter seg». Håndballjentan har vært gjennom fem oppkjøringskamper foran sesongstart, og i rekkefølge møtt Volda (28-27), Sola (27-31), Larvik (32-32), Storhamar (29-37) og Byåsen (33-26).

– Det har sett bedre og bedre ut for hver uke og hver kamp, faktisk fra trening til trening. Vi har et godt lag på gang, og det blir større plass også for flere av fjorårets spillere. Når noen drar videre, åpner det seg muligheter for andre, legger kapteinene til.

Den nye spillerstallen

Molde Elites faste spillerstall ser slik ut akkurat nå:

1. Mathilde Berner Rømer
2. Mia Kristine Strand
3. Christine Karlsen Alver
4. Romé Celine Steverink
5. Rikke Larsen Øyerhamn
6. Christine Glasø
7. Johanne Halseth Nypan
9. Runa Heimsjø Sand
10. Sherin Obaidli
14. Silje Rekdal
15. Blanka Kajdon
16. Ine Karlsen Stangvik
17. Mie Blegen Stensrud
18. Torine Hjelme Dalen
19. Celina Vatne
22. Marketa Sustackova
25. Henrikke Hauge Kjølholdt

(Andre spillere kan bli hentet inn fra rekruttlaget etter behov, Henrikke er langtidsskadet og foreløpig ikke klar etter overgangen fra Tertnes.)