Lite som stemte – første tap – Molde

Lite som stemte – første tap

Etter å ha åpnet seriespillet med tre strake seirer, kom det første tapet for håndballjentan våre. Et «påskrudd» Fana-lag var førende fra begynnelse til slutt i Molde Arena, ledet med tre mål halvveis og vant til slutt med fire.

Molde Elite – Fana 27-31

Hjemmelaget ledet aldri i kampen, men var à jour på stillinga 5-5 etter drøyt elleve minutters spill. To utvisninger i løpet av to minutter i denne perioden spilte nok inn da Fana holdt trykket oppe og stakk fra på måltavla. Men bergenslagets trykk og fart både med og uten ball var den største forskjellen på lagene. Gjestene ledet med seks mål på det meste seinere i omgangen, men moldejentan krøp innpå til 12-15 før pause.

Sju mål under på det meste

I andre omgang økte Fana forspranget til sju mål på det meste, men det jevnet seg litt ut etter hvert. Det var tre mål i forskjell noen ganger i løpet av det siste kvarteret, men alt lot seg altså ikke reparere denne dagen.

– Dette var, fra start av, energiløst og regelrett tafatt. Jeg må høre litt om hva årsaken til det er. Begynte vi å bli for komfortable fordi vi hadde vunnet tre kamper? Jeg aner ikke. Jeg syns det var flatt. Dette er ikke noe vi kan være bekjent av, oppsummerte trener Tor Odvar til Rbnett.

Mie markerte seg godt i en periode i andre omgang, scoret fire mål og ble kåret til lagets beste. Foto: Kjell Langmyren

Bortekamp mot Aker

Nå venter bortekamp mot Aker for håndballjentan våre. Kampen skal spilles i Ullern flerbrukshall kommende onsdag klokka 18. Derfra går turen direkte videre til Frankrike og Europaliga-kvalifisering mot JDA Bourgogne Dijon lørdag. Så blir det nok en bortekamp i eliteserien onsdag 27.09, mot Larvik, og returkamp mot Dijon i Molde Arena lørdag 30.09.

Kampfakta

Molde Elite – Fana 27-31 (12-15). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, søndag 17.09. Molde Arena – 490 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer 1, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 6, Romé Steverink, Rikke Larsen Øyerhamn 3, Christine Glasø, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 5, Silje Rekdal, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud 4, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 5, Marketa Sustackova 2.
Toppscorer Fana: Sara Berg 9(2).
Beste spillere (kampjury): Mie Blegen Stensrud (Molde), Sara Berg (Fana).
Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Fana 3 x 2min.
Dommere: Christoffer Fjeldskår/Tim-Nicolai Fjellvang.