Nytt jevnt oppgjør – tredje strake seier – Molde

Nytt jevnt oppgjør – tredje strake seier

Håndballjentan våre fortsetter å avgjøre jevnspilte kamper til sin fordel i seriestarten. I søndagens kamp borte mot Follo ble det 32-30-seier, faktisk den største seieren til nå. Tre seirer, fire plussmål – det er godt gjort!

– Det er jeg veldig fornøyd med. Vi har mange nye spillere, og flere som har fått en større rolle denne sesongen. Men de tør å stå i det og opptrer rolig selv når det strammer seg til, og det er veldig bra, sa trener Tor Odvar i tv-intervjuet etter kampen i Stil Arena på Langhus.

Forsinket flyavgang

Flyforsinkelse fra Årø på formiddagen gjorde at laget vårt kom seint fram til hallen, og kampstarten ble utsatt i et kvarter. Men det taklet spillerne godt, ifølge Tor Odvar: – Jeg tok fram et gammelt sitat fra Frank Bech (idrettspsykolog og motivator) i praten med spillerne: «Godt at det hendte med oss, for vi takler det».

På etterskudd en periode

Moldejentan åpnet kampen bra og ledet 5-4 etter sju minutters spill, men så fulgte en periode med noen feilvalg og upresise pasninger – som igjen ga hjemmelaget kontringssjanser og etter hvert en 11-7-ledelse midtvegs i første omgang. Sju minutter seinere var vi à jour på 11-11, og lagene fulgtes tett fram til pause – da med 17-16-ledelse til laget vårt.

«Kizza» (med ryggen til) ble nok en gang toppscorer og kåret til lagets beste. Johanne (t.v.), Runa og målvakt Mathilde bidro også sterkt på veien mot lagets tredje strake seier. Bildet er fra hjemmekampen mot Fredrikstad. Foto: Jon Forberg

«Kizza» fortsetter måljakta

Christine, eller «Kizza» blant kjentfolk, hadde en ny strålende skudduttelling og scoret åtte av målene våre før pause. Hun plusset på fire til i andre omgang, da jentan var i føringen nesten hele tida.

Det var fire plussmål på det meste, men seks minutter før slutt var Follo oppe på 29-29. Så viste kaptein Sherin & Co nok en gang sin stayerevne, og dro seieren i land. Det bidro selvsagt hele laget til, men målvakt Mathildes redninger (38 i redningsprosent på sin omgang) og Johannes skuddmot og scoringer i sluttfasen var ikke minst viktig.

Hjemmekamp mot Fana neste

Fana kommer til Molde Arena neste søndag (17.09) i den fjerde eliteserierunden. Det har vært litt fram og tilbake med kamptidspunktet, men nå er det endelig bestemt at avkast bli klokka 15.30.

Førstkommende torsdag (14.09) blir det for øvrig trekning av fjerderunde-kampene (åttedelsfinalene) i NM. Håndballjentan slo som kjent Trondheim Topphåndball 40-20 i tredjerundekampen sist onsdag. Fjerde runde skal spilles innen 25. oktober.

De andre eliteseriekampene denne helga:

• Larvik – Sola 31-29
  • Fredrikstad – Storhamar 23-39
  • Byåsen – Aker 31-23.

Fana – Tertnes var ikke ferdigspilt i skrivende øyeblikk.

Kampfakta

Follo HK – Molde Elite 30-32 (16-17). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Stil Arena – 153 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 1, Christine Karlsen Alver 12(4), Romé Steverink 1, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Christine Glasø, Johanne Halseth Nypan 4, Runa Heimsjø Sand 3, Sherin Obaidli 4, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova.
Toppscorer Follo: Guro Berland Husebø 7.
Beste spillere (kampjury): Guro Berland Husebø (Follo), Christine Karlsen Alver (Molde).
Utvisninger: Follo 1 x 2 min., Molde Elite 4 x 2 min.
Dommere: Erlend Akerhaugen Røneid/Sondre Snersrud.