Målrik NM-etappe i Trondheim – Molde

Målrik NM-etappe i Trondheim

Håndballjentan våre var som ventet et par nummer for store for hjemmelaget Trondheim Topphåndball i onsdagens NM-kamp i trønderhovedstaden og sikret seg fjerderundeplass med 40-20-seier.

Trondheimslaget er et nydannet satsingslag, med Sverresborg som utgangspunkt, og har overtatt plassen i 2. divisjon denne sesongen. Laget ledes av den tidligere Byåsen-treneren Atle O. Johansen.

Torine var mestscorende moldespiller med seks fulltreffere i onsdagens NM-kamp. Foto: Jon Forberg

Romé innledet scoringsjakta

Romé satte standarden for målfesten med kampens to første mål, men det var i andre halvdel av første omgang at moldelaget virkelig stakk fra. Hjemmelaget hang med til stillinga 9-12 halvveis i omgangen, men før pause hadde avstanden økt til 11-24. Og det endte altså med tjuemålsseier til slutt, på veien mot NM-målet: Finalehelga i Arendal.

– Fint å få denne kampen mot et lag som spilte systematisk både i angrep og forsvar. Vi fikk brukt mange spillere, og lot noen av de som har hatt mest belastning i de to første seriekampene få «hvile» mer her, sa trener Tor Odvar etter kampen.

Romé innledet måljakten i Trondheim og scoret kampens to første mål – og fire totalt i første omgang. Foto: Jon Forberg

Torine løp inn seks mål

Alle utespillerne våre, og målvakt Mathilde, kom på scoringslista i denne kampen. Mathilde sto også bak presise langpasninger til Torine, som toppet scoringslista med seks mål.

Kommende søndag venter bortekamp i eliteserien mot opprykkslaget Follo for laget vårt.

De fleste andre kampene i tredje NM-runde spilles først neste onsdag. Noen eliteseriekamper ble spilt onsdag, og endte slik:

• Vipers – Gjerpen 31-21
  • Storhamar – Oppsal 34-23
  • Tertnes – Follo 23-30

Kampfakta

Trondheim Topphåndball – Molde Elite 20-40 (11-24). NM kvinner, 3. runde. Åsveihallen, Trondheim – 80 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer 1, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 5(2), Romé Steverink 4, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Christine Glasø 3, Johanne Halseth Nypan 3, Sherin Obaidli 2, Silje Rekdal 2(2), Blanka Kajdon 3, Mie Blegen Stensrud 4(2), Torine Hjelme Dalen 6, Celina Vatne 1, Marketa Sustackova 2.
Toppscorer Trondheim TH: Oda M. Veum 5(2).
Utvisninger: Trondheim TH 1 x 2 min., Molde Elite 1 x 2 min.
Dommere:Kristian Landstad Krogstadnes , Jostein Berggren.