Ei halv uke i «høstmørket» – Molde

Ei halv uke i «høstmørket»

Etter tre strake seirer i de første eliteseriekampene, og en stor seier i tredje NM-runde i tillegg, har håndballjentan våre havnet i et skikkelig høstmørke den siste halve uka.

Nedturen mot Fana skulle rettes opp i onsdagens bortekamp mot Aker, men så ble det egentlig bare verre. Aker sto uten poeng foran denne kampen, men her fikk hjemmelaget uventet «lett match» mot fortsatt tafatte og litt engstelige moldespillere.

Seiersrekka brutt

Vi har slått Aker i de seks siste innbyrdes serieoppgjørene, pluss i NM-semifinalen på veien mot finalemøtet med Vipers i fjor vår, men i Ullernhallen var laget vårt kun i ledelsen på stillinga 1-2.

Siden fungerte det verken i angrep eller forsvar for våre, og hovedstadslaget løp inn mål etter mål – til 19-9-ledelse ved pause. Da var naturligvis kampen i realiteten avgjort.

Mathilde hadde en god redningsprosent i den omgangen hun sto, men oppgaven var svært vanskelig. Foto: Jon Forberg

Løft i flokk, jenta!

Vi behøver ikke gi oss ut på en dyptgripende analyse i dette kampreferatet, det overlater vi til trener Tor Odvar og spillerne – som har fått litt å «tygge» på etter de to siste kampene. Men kampene kommer tett også i fortsettelsen, nå handler det om å feste grepet på nytt og løfte i flokk – vi vet vi kan bedre enn dette!

To nye bortekamper venter

Etter en kjapp tur hjemom til Molde drar håndballjentan videre til Frankrike fredag og Europaliga-kvalifisering mot JDA Bourgogne Dijon lørdag. Så blir det nok en bortekamp i eliteserien onsdag 27.09, mot Larvik, og returkamp mot Dijon i Molde Arena lørdag 30.09.

De andre eliteseriekampene onsdag:

  • Storhamar – Follo 30-25
  • Sola – Vipers 22-25
  • Romerike – Fredrikstad 28-29
  • Tertnes – Larvik 24-33

Kampfakta

Aker Topphåndball – Molde Elite 35-22 (19-9). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Ullern flerbrukshall.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 1, Christine Karlsen Alver 2(2), Romé Steverink 2, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Christine Glasø 1, Johanne Halseth Nypan 3, Sherin Obaidli 3, Blanka Kajdon 2, Mie Blegen Stensrud 1, Torine Hjelme Dalen 2, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova. 
Toppscorer Aker: Freja Christensen 9(3).
Beste spillere (kampjury): Freja Christensen (Aker), Celina Vatne (Molde Elite).
Utvisninger: Aker 1 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min.
Dommere: Antonie Seierstad Dale / Rebecca Røsberg Skjold