Tøff oppgave mot sterke Nantes – Molde

Tøff oppgave mot sterke Nantes

Oppgaven ble veldig tøff for håndballjentan våre i Frankrike. Ikke så uventet, Nantes er blant de største favorittene til å vinne Europaligaen denne sesongen, slik de også gjorde i 20-21-sesongen.

Neptunes de Nantes – Molde Elite 45-28

Åpningsminuttene var likevel optimistiske nok for laget vårt, og det var fortsatt kontakt da Celina reduserte til 6-7 etter drøyt åtte minutters spill. Men da sa også Nantes takk for følget, gikk direkte opp til 12-6 og ledet så klart som 25-13 ved pause. Spillerne våre sleit med både å vinne dueller og stoppe skudd, og dermed seilte hjemmelaget fra.

Jevnere målscore i andre omgang

Forskjellen var ikke like stor mellom lagene i andre omgang, uten at moldejentan klarte å kutte ned på forspranget. Men omgangen endte med 25-20 i hjemmelagets favør. Nantes vant Europaligaen i 2020-21-sesongen etter finaleseier mot ungarske Siófok, Tor Odvars tidligere klubb.

Christine toppet scoringslista for håndballjentan våre med ti mål i Frankrike. Bildet er hentet fra seriekampen mot Tertnes forleden. Foto: Jon Forberg

Tok skuddansvar

Mye av skuddansvaret lå som vanlig hos Christine (Kizza) og Celina, og de toppet scoringslista vår med henholdsvis ti og seks mål. Kampen i flotte Complex Sportif i Nantes samlet 2100 tilskuere, tett opp mot maks-kapasiteten på 2300.

Returkamp neste søndag

Det klare tapet til tross, returkampen i Molde Arena kan bli en severdig forestilling – med mye flott håndball. Kampen spilles neste søndag (19.11), med avkast klokka 17. Før det skal håndballjentan våre gjøre unna bortekampen mot Byåsen i eliteserien. Den spilles kommende onsdag klokka 18.30.

Kampfakta

Neptunes de Nantes – Molde Elite 45-28 (25-13). Tredje og siste kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Søndag 12.11. Complex Sportif Mangin, Nantes Frankrike – 2100 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 3, Christine Karlsen Alver 10 (2), , Romé Steverink, Rikke Larsen Øyerhamn 1, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 3, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud 1 (1), Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 6, Marketa Sustackova 3, Hege Holgersen Danielsen.
Toppscorere Nantes: Tamara Horacek 8, Lena Grandveau 8.
Utvisninger: Nantes 2 x 2 min., Molde Elite 3 x 2 min.
Dommere: Ruben Maia/André Nunes, Portugal.