Jevn kamp, men nytt tap for «de blå» – Molde

Jevn kamp, men nytt tap for «de blå»

Det vil seg ikke for moldejentan i denne sesongperioden, lørdagens hjemmekamp mot Tertnes endte med tremålstap. Avstanden var den samme ved pause.

Molde Elite – Tertnes 32-35

Med Marketa som anfører var vi oppe i 6-3-ledelse tidlig i kampen, men så ble laget straffet med to utvisninger i løpet av sekunder – og Tertnes kom à jour på 6-6. Bergenslaget ledet 11-10 snaut halvveis i første omgang og holdt seg foran til pauseledelse 20-17.

Tok tilbake ledelsen

Hjemmelaget brukte en halv andreomgang på opphentinga, Marketa utliknet til 27-27, før «Kizza» sørget for ledermålet. Med under sju minutter igjen å spille var håndballjentan våre fortsatt foran (31-30), men i sluttminuttene var det Tertnes som igjen var skarpest.

Hjemmelaget brukte en halv andreomgang på opphentinga, Marketa utliknet til 27-27, før «Kizza» sørget for ledermålet. Med under sju minutter igjen å spille var håndballjentan våre fortsatt foran (31-30), men i sluttminuttene var det Tertnes som igjen var skarpest.

Marketa leverte en god kamp for hjemmelaget, ble lagets toppscorer og fikk BB-prisen av leder Per Gjerde i Molde Elite. Foto: Jon Forberg

Frankrike neste

Nå venter ny tur til Frankrike for jentan våre, med Neptunes de Nantes som vertskap for den første av to kamper i tredje og siste kvalifiseringsrunde for Europaligaen. Kampen spilles søndag 12. november. Ei uke seinere blir det returkamp i Molde Arena, altså søndag 19. november – kampstart klokka 17. Men mellom de to kvalifiseringskampene er det også en tur innom Trondheim, til eliteseriemøte med Byåsen onsdag 15. november.

Den andre eliteseriekampen som ble spilt lørdag endte slik: Fredrikstad – Vipers 29-38.

Kampfakta

Molde Elite – Tertnes 32-35 (17-20). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, lørdag 04.11. Molde Arena – 321 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand, Christine Karlsen Alver 5(1), Romé Steverink 2, Rikke Larsen Øyerhamn, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 7, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 3, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen 1, Celina Vatne 5, Marketa Sustackova 8. 
Toppscorer Tertnes: Emma Holtet 10(7).
Beste spillere (kampjury): Marketa Sustackova (Molde Elite), Henriette Espetvedt Eggen (Tertnes).
Utvisninger: Molde Elite 2 x 2 min., Gjerpen 2 x 2 min.
Dommere: Jovana Dasic/Charlotte Husomanovic.