Sto opp mot sterk motstander – Molde

Sto opp mot sterk motstander

Moldejentan løftet prestasjonen kraftig i returkampen mot Neptunes de Nantes, og holdt godt følge i det meste av oppgjøret i Molde Arena søndag ettermiddag.

Molde Elite – Neptunes de Nantes 24-30

Avansementet var naturligvis en umulighet for håndballjentan våre etter 17-målstapet i den første kampen, men nå var det opplagt et ønske om å gjøre en god og bedre prestasjon mot det sterke franske laget.

– Og det var mye som var bedre i denne kampen, ikke minst sto jentene bedre imot i forsvar. Synd bare at vi ikke fikk uttellinga framover vi  trengte da vi hadde 20-22 ti minutter før slutt, oppsummerte trener Tor Odvar.

Målvakt Mathilde gjorde en god kamp og fikk prisen som lagets beste av to unge utdelere fra Molde HK. Foto: Jon Forberg

Tre mål under i hver omgang

Det ble altså seksmålstap til slutt, Nantes var tre mål bedre i hver omgang – og det var i slutten av begge omgangene at våre spillere ikke fikk godt nok betalt for forsøkene framover på banen. For eksempel sto det 11-11 etter Heges scoring 17 minutter ut i første omgang, men det ble ingen flere moldescoringer på de 13 siste minuttene inn mot pause.

Marketa scoret kampens aller første mål, i tillegg de to første målene i andre omgang (reduserte til 13-14) og ble lagets toppscorer med seks fulltreffere. Hun er virkelig blitt varm i den blå moldedrakta nå, og det lover veldig bra for fortsettelsen over nyttår.

Kaptein Sherin scoret tre i andre omgang og leverte ellers en god fosvarskamp. Marketa (helt til høyre) var lagets toppscorer, men hadde allerede startet på forsvarsjobben i denne situasjonen. Foto: Jon Forberg

Helhjertet i forsvarsdelen

Forsvarsjobben til hele laget var helhjertet og framgangsrikt i denne kampen, målvakt Mathilde leverte også flere klasseredninger mot Nantes’ skarpskyttere – og ble kåret til den beste av håndballjentan etter kampen.

Nå venter noen uker med VM-spill for landslagene, og kamppause fram til nyttår for laget vårt. Bortekamp mot Storhamar 3. januar og hjemmekamp mot Romerike Ravens 7. januar er de første eliteseriekampene på programmet da.

Helle Thomsen, vår tidligere trener, leder som kjent dette dyktige og severdige Nantes-laget – med landslagsspillere fra flere nasjoner i troppen. For Helle var dette et fint gjensyn med Molde og et møte med mange kjente. Vi ønsker både henne og laget lykke til i gruppespillet i Europaligaen!

PS. Rekruttlaget vårt, som spiller i 2. divisjon under navnet Molde Ballklubb, leverte en god seriekamp tidligere på søndagen og slo Strindheim 27-17 i Rekneshallen.

God stemning mellom trenerne Tor Odvar og Helle mens det pålagte «håndballgulvet» måtte lappes midtvegs i andre omgang. Foto: Jon Forberg

Kampfakta

Molde Elite – Neptunes de Nantes 24-30 (11-14). Tredje og siste kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Søndag 19.11. Molde Arena – 350 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 4, Romé Steverink, Rikke Larsen Øyerhamn 1, Johanne Halseth Nypan, Sherin Obaidli 3, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 2, Mie Blegen Stensrud, Celina Vatne 4, Marketa Sustackova 6, Hege Holgersen Danielsen 2.
Toppscorer Nantes: Tamara Horacek 8.
Beste spillere (kampjury): Mathilde Berner Rømer (Molde), Tamara Horacek (Nantes).
Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min., Nantes 2 x 2 min.