Dobbel seriegevinst mot Gjerpen – Molde

Dobbel seriegevinst mot Gjerpen

Håndballjentan våre gjorde jobben i bortekampen i Skien onsdag og hentet to nye viktige poeng med firemålsseier.

Gjerpen – Molde Elite 22-26

Moldelaget var oppe i sjumålsledelse (11-4) på det meste i første omgang, og hadde fem måls forsprang til pause. Da sto det 13-8 i vår favør. Det var en god første omgang av jentan våre, som altså slapp inn bare åtte mål i løpet av denne halvtimen. Målvakt Ine hadde en redningsprosent på 43 (6/14) fram til pause, én av redningene kom på sjumeterkast. Ungjentene Torine, Johanne og Blanka markerte seg godt i angrepsdelen – alle tre med tre scoringer hver så langt.

Nærmet seg, men aldri à jour

Gjerpen-spillerne var imidlertid kvassere etter pause og scoret fem ganger i løpet av de fem første minuttene da, ledelsen var skrumpet inn til ett mål på det tidspunktet. Vår egen skudduttelling var ikke bra i den perioden, som man skjønner. Gjerpen kom aldri opp på uavgjort, men var bare ett mål bak (22-23) tre minutter før slutt.

Celina, «Kizza» og Johanne avgjorde imidlertid med kampens tre siste scoringer – de to siste i løpet av det siste halvminuttet!

Celina med viktig scoring i moldejentans sluttspurt, og hun ble kåret til vår beste spiller av kampjuryen. Foto: Jon Forberg

Tre scoringer i tomt mål

Hjemmelaget tok ut målvakt og spilte sju mot seks i angrep gjennom hele andre omgang – selvsagt bortsett fra i sin ene utvisningsperiode, og fikk bedre uttelling framover på den måten. Men både Kizza (to ganger) og Sherin (én gang) straffet dem også med å score i åpent mål fra egen banehalvdel.

Revansjerte stort cuptap

Dermed ble det seier i begge seriekampene mot Gjerpen denne sesongen. Etter tomålsseieren over Gjerpen i seriekampen hjemme i Molde Arena i oktober, tok imidlertid laget fra Skien grundig revansj med klar seier i NM-kampen mot oss to dager etterpå – da Fagerlihallen i Ålesund var kampstedet.

Johanne leverte en sterk første omgang og satte også punktum med kampens siste og sin fjerde scoring. Til høyre toppscorer Christine. Bildet er hentet fra hjemmekampen mot Follo. Foto: Jon Forberg

Hjemmekamp mot Sola

Neste eliteseriekamp for laget vårt kommer allerede førstkommende søndag, da Sola er gjestende lag i Molde Arena. Det betyr profilerte enkeltspillere hos motstanderne og full skjerping hos våre. Kampstart er 16.30. Kom og se!

De andre kampene denne onsdagen endte slik:

• Fana – Fredrikstad 24-28, Sola – Tertnes 37-31
  • Vipers – Romerike 33-27
  • Byåsen – Follo 33-25

De to siste kampene i den 21. serierunden, Aker – Storhamar og Larvik – Oppsal, spilles torsdag.

Kampfakta

Gjerpen – Molde Elite 22-26 (8-13). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner. Skienshallen – 510 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Ine Karlsen Stangvik, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand 1, Christine Karlsen Alver 7(3), Romé Steverink, Rikke Larsen Øyerhamn 1, Johanne Halseth Nypan 4, Sherin Obaidli 4, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 3, Torine Hjelme Dalen 3, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova, Helene Voss Sanner.
Toppscorer Gjerpen: Hannah Høsøien 6(2).
Beste spillere (kampjury): Ida Minge (målvakt Gjerpen), Celina Vatne (Molde Elite).
Utvisninger: Gjerpen 1 x 2 min., Molde Elite 1 x 2 min.
Dommere: Jo Are Johannessen/Tom Larsen.