Sjelden kan seieren smake bedre – Molde

Sjelden kan seieren smake bedre

Alle kamper er viktige nok, men denne kveldens møte i Molde Arena kan uten tvil betegnes som veldig viktig – for begge lagene. Håndballjentan våre traff best denne gangen, og etter en lang periode med fattig poengfangst smaker dette svært godt.

Aker var avgjort med i åpningsminuttene, men var siste gang i ledelsen på stillinga 5-6 etter ti minutters spill. «De blå» var imidlertid i ferd med å feste grepet allerede i første omgang, og var oppe i tremålsledelse flere ganger det siste kvarteret inn mot pause. Og det sto «bare» 15-13 da lagene gikk til pauseprat i garderobene.

Gjestene reduserte et par ganger tidlig i andre omgang, men så økte hjemmelagets ledelse jevnt og trutt utover. Ledelsen var oppe i ni mål på det meste, og det endte altså med åtte plussmål.

Torine ble kåret til hjemmelaget beste spiller, etter å ha imponert som offensiv forsvarsspiller i halvannen omgang. Foto: Jon Forberg

Revansj og lagseier

Dette var en skikkelig god lagseier for laget vårt, som hadde mye å revansjere etter det overraskende og store tapet mot Aker i Oslo i september. Da var laget på vei til Frankrike for det første møtet i kvalifiseringen til Europaligaen, og kanskje var spillernes tanker allerede på vei sørover?

Populær kåring

Nå var det mange som bidro på veien mot seier i Molde Arena, og kampjuryen hadde flere å velge blant da «lagets beste» skulle kåres. Valget falt på Torine, som bidro sterkt fra første øyeblikk da hun kom på banen litt før halvspilt første omgang og i resten av kampen viste sine kvaliteter som offensiv spiller i forsvar, med sin fart og innsatsvilje. Og den kåringa falt tydelig i smak både hos medspillerne og publikum!

Kaptein Sherin ble kun angrepsspiller etter to tidlige utvisninger, og noterte seg for sju flotte scoringer. Foto: Jon Forberg

Flere kandidater til «BB»

Her er noen andre av hjemmelagets spillere som markerte seg sterkt:

• Blanka, som var modig og besluttsom i det etablerte angrepsspillet i første omgang, som scoret tre av målene sine da og kanskje i tillegg fikk dårlig betalt av dommerne i et par andre gjennombruddsforsøk.
  • Sherin, som scoret på sju av åtte forsøk og som slik kom sterkt tilbake etter å ha blitt tildelt to utvisninger før det var spilt seks minutter av kampen.
  • «Kizza», scoret ti mål totalt, av disse var fem av fem på sjumeter – og fire ganger i åpent mål fra egen banehalvdel da Aker hadde tatt ut målvakta.
  • Ine, som hadde 13 gode redninger totalt og som spesielt plukket mange av kantskuddene – det bidro godt til at ledelsen økte underveis.

PS. Og kjempeartig at rekrutt- og juniorlandslagsspilleren Julia fikk prøve seg i sluttminuttene, da Aker forsøkte seg med to «frimerker». Da var bordet dekket for den talentfulle ålesundsjenta.

To ukers kamppause

Neste eliteseriekamp kommer først om to uker, på grunn av NM-finaler i Arendal kommende helg og landslagsaktiviteter den påfølgende uka. Vi møter Gjerpen i Skien onsdag 6. mars. En ny viktig kamp med betydelig poengverdi! Deretter følger to interessante utfordringer hjemme i Molde Arena, mot Sola søndag 10. mars og mot Storhamar tirsdag 19. mars (flyttet fra 17. mars).

Kampfakta

Molde Elite – Aker Topphåndball 34-26 (15-13). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, onsdag 21.02. Molde Arena – 610 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 10(5), Romé Steverink 2, Rikke Larsen Øyerhamn 1, Johanne Halseth Nypan 2, Sherin Obaidli 7, Silje Rekdal, Blanka Kajdon 4, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 1, Marketa Sustackova 5, Julia Hessen, Ingeborg Johanne Nyborg Tømmervåg.
Toppscorere Aker: Oda Caroline Mørk 5, Mari Myrland 5.
Beste spillere (kampjury): Torine Hjelme Dalen (Molde Elite), Angunn Gudmestad (Aker).
Utvisninger: Molde Elite 3 x 2 min. , Aker 3 x 2 min.
Dommere: Christoffer Fjeldskår/Tim-Nicolai Fjellvang.