Neste stoppested: Romania – Molde

Neste stoppested: Romania

Etter to sesonger i den blå moldedrakta skal målgarantist Christine Karlsen Alver ha håndballadresse Romania fra sommeren av. Før det blir aktuelt skal hun gjøre sitt ytterste for å skyte inn noen avgjørende scoringer i sesonginnspurten for håndballjentan våre.

– Jeg var ikke klar for å ta steget ut i den europeiske håndballverden før nå, men det har vært målet mitt. Jeg har hatt to lærerike år i Molde, og har måttet stå på og trent godt hver eneste uke, sier «Kizza», som hun blir kalt både i håndballsammenheng og blant kjente ellers. Hun fyller 24 år omtrent samtidig som flyttelasset går sørøstover i juli.

Det har naturligvis vært klart ei stund for klubben vår at hun ville forlate Molde Elite når kontraktstida går ut til sommeren, og som omtalt ved flere anledninger er det mange spennende spillere også på vei inn til foran 24-25-sesongen. Slik er situasjonen for mange eliteserieklubber.

SCM Gloria Buzau blir laget hennes i Romania, et lag som i skrivende stund ligger på sjetteplass i den rumenske toppdivisjonen. Byen Buzau ligger rundt to timers kjøretur nord for hovedstaden Bucuresti.

Christine flytter håndballhverdagen sin til Romania fra sommeren av, etter to lærerike sesonger i Molde Elite. Foto: Jon Forberg

Ut av komfortsonen

Det er endringer på gang både i spillertroppen og i trenerstaben i den rumenske klubben, og ny trener blir franskmannen Pablo Morel, som forlater det franske topplaget Brest – og som tar med seg også andre fra trenerteamet til Romania.

– Jeg har snakket med ham og fikk et godt inntrykk både av ham og opplegget. Det blir spennende. Jeg vet at den rumenske ligaen er tøff, og jeg gleder meg. Det handler litt om å komme ut av komfortsonen også, når du forlater norsk klubbhåndball, sier bergensjenta, som kom til Molde etter seks sesonger i Fana.

Hun har undertegnet en toårskontrakt også med sin nye klubb. Eller «ett pluss ett», som det kan være med opsjonsmuligheter.

Toppscorer i Fana og hos oss

Christine var eliteseriens toppscorer i sin siste Fana-sesong (21-22). Da noterte hun seg for 206 scoringer på de 26 seriekampene, 59 av dem på straffekast (sjumeter), og hadde da Camilla Herrem og vår egen Mona Obaidli nærmest bak seg på toppscorerlista.

I sin første Molde-sesong hadde hun tøff konkurranse, da Mona «bøttet» inn mål og ble ligaens mestscorende med 155 fulltreffere (46 på sjumeter). Da scoret Christine 70 mål (18 på sjumeter).

– Med Mona som spilte så godt og scoret så mange, ble det naturligvis ikke så mye spilletid og så stort skuddansvar på meg. Men det var bare å stå på videre, jobbe godt på treningene. Da Mona dro til dansk håndball ble det naturligvis en annen situasjon, og jeg føler at jeg har prestert bedre med tilliten og spilletida jeg har hatt denne sesongen.

Det bekreftes lett ved å vise til statistikken etter de 22 første seriekampene denne sesongen: 150 Kizza-scoringer, 53 av dem på sjumeter. Bare Larviks Maja Furu Sæteren har flere. Og det er fortsatt fire serierunder igjen.

I tillegg er toppscoreren vår kåret til «lagets beste» i åtte av seriekampene, samt i europaligakvaliken mot franske Dijon.

Blikk for spillet

Tallene forteller alt om hennes sterke håndballsider, og når Kizza selv skal bedømme sine egenskaper trekker hun fram overblikket, skuddet og ikke redd for å feile.

– Jeg treffer jo ikke på alle skuddene, men gir meg ikke. Da jakter jeg bare på neste mulighet.

Og det er ingen hemmeligheter rundt treffsikkerheten på sjumeterkastene: – Det gjelder å ikke «tenke» for mye, men sjekke målvaktas plassering og så være bestemt i kastet. Det er ikke verre enn det, sier hun med et smil.

Straffekast er mål, nesten alltid, når Christine har jobben. 53 ganger har det skjedd til nå denne sesongen. Foto: Jon Forberg

Spesialtrening på hjemmebane?

Hun begynte å spille håndball i Fyllingen som femåring, og røper at kanskje litt spesialtrening på hjemmebane opp gjennom årene har betydd mye for målteften:

– Vi hadde et håndballmål på terrassen, pappa sto i mål og jeg skjøt. Og han ga meg ikke noen gratismål, jeg måtte være skjerpet!

Pappa Jarle Alver er for øvrig trener i Tertnes, som er vår motstander i Bergen i nest siste serierunde.

Fint miljø og god stemning

Christine har trivdes i klubben vår og blant de andre håndballjentan, og med omgivelsene i byen.

– Det har vært fint miljø i gruppa og stemninga har aldri vært dårlig, selv om det har buttet imot underveis i denne sesongen. Vi kom bra ut i sesongstarten, men har variert for mye i prestasjonene i begge ender av banen. Laget har likevel stått i det og stått sammen..

Leiligheten i Nordbyen har også vært ideelt for henne og hunden Albert (av rasen Cavalier), med et flott turterreng i umiddelbar nærhet.

– Vi er glad i å gå turer. Været i Molde er jo også ganske likt det bergenske, selv om snømengden har vært større i Nordbyen. Jeg håper at jeg kan få med meg Albert til Romania også, men jeg har også mamma som eventuell backup-løsning i Bergen.Inntil da har Kizza planer om å pynte ytterligere på scoringsantallet for de blå på håndballbanen!

«Kizza» og hunden Albert er perlevenner. Nå håper hun at toåringen kan bli med når hun drar til Romania. Foto: Privat