Flott Runa-comeback og seier – Molde

Flott Runa-comeback og seier

Med Runa Heimsjø Sand endelig tilbake på banen snudde håndballjentan våre bortekampen mot tabellnabo Tertnes i Bergen, vant med to mål og sikret dermed plass i sluttspillet.

Tertnes Elite – Molde HK Elite 28-30

– Veldig kjekt å få bidra igjen, og veldig fint å kunne starte med seier. Det var det viktigste, og som jeg håpet på får jeg og laget nå sluttspillkamper og forlenget sesong, sa Runa etter sine seks scoringer og etter å ha bli kåret til lagets beste av kampjuryen.

Begrenset spilletid foreløpig

Hun er altså tilbake i kampspill etter en lang opptreningsperiode, foreløpig med begrenset og kontrollert tid på banen. Men hun benyttet spilletida godt – med tre fine scoringer i løpet av de drøyt ti siste minuttene av den første omgangen og tre nye i andre omgang.

– Hun hadde fortjent en stor bukett roser for denne prestasjonen, og med tanke på den treningsjobben hun har gjort de to siste sesongene – i Fredrikstad i fjor og hos oss i denne sesongen. Det var gåsehudstemning på benken både over hennes bidrag og måten de andre spillerne løste oppgavene og fullførte kampen på da hennes spilletidkvote var brukt opp, sa trener Tor Odvar etter kampen.

Runa (til høyre) presterte veldig godt i sitt comeback og kunne glede seg over seieren sammen med Blanka og Ine utenfor hallen etter kampen. Foto: Molde Elite

Seks mål under

Bortsett fra da Celina utliknet til 1-1 etter tre og et halvt minutts spill, var Tertnes i ledelsen gjennom hele første omgang. På det meste var avstanden seks mål mellom lagene, men moldejentan fikk begrenset antall tekniske feil og skuddbom etter hvert og halverte avstanden inn mot pause. Christine scoret ett sekund før sluttsignalet lød og fastsatte pauseresultatet til 13-16.

– Det var lenge siden forrige kamp, på grunn av påsken og landskamppausen etterpå, og derfor var det litt ujevn uttelling i første omgang. Men det gjaldt å «henge med» inn til pause, og vi fikk ryddet opp litt under garderobepraten. Så ble det veldig bra utover i andre omgang, og dette var en «gøy» måte å vinne på, slår Tor Odvar fast.

Tok over og holdt ledelsen

Vi var à jour på måltavla da kaptein Sherin signerte 22-22-scoringa tretten minutter ut i andre omgang, og Blanka sørget for ledelse med 24-23 tre minutter seinere. Tertnes var aldri tilbake i førersetet etter det.

Marketa og Blanka var to av de som gjorde jobben i andre omgang, med henholdsvis fire og tre scoringer da. Også toppscorer Christine markerte seg i sluttfasen – hun scoret sitt første mål i kampen etter 23 minutters spill, men endte opp med sju til sammen.

Marketa med gode bidrag og fire scoringer i lagets sterke andre omgang. Bildet er hentet fra en tidligere kamp. Foto: Jon Forberg

Én hjemmekamp gjenstår

Nå står bare siste runde i eliteserien igjen, hjemme i Molde Arena mot Byåsen kommende søndag, 21. april – kampstart klokka 18. Uansett resultat i den kampen er altså sluttspillplassen sikret for laget vårt, og seier i den siste kampen kan bety ytterligere en plass opp på tabellen.

PS. Molde HK Elite arrangerer også den tradisjonsrike Rosecupen for aldersbestemte lag denne helga. Det betyr en stor dugnadsjobb for alle i og rundt klubben – elitelagsspillerne og rekruttspillerne inkludert. Rekruttlaget vårt (Molde BK) spiller for øvrig siste 2. divisjonskamp lørdag, når seriemester og 1. divisjonsklare Trondheim Topphåndballklubb er motstander i Fuglsethallen.

Kampfakta

Tertnes Håndball Elite – Molde HK Elite 28-30 (16-13). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, torsdag 18.04. Åsane Arena – 1169 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 7 (1), Romé Steverink, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Johanne Halseth Nypan, Runa Heimsjø Sand 6, Sherin Obaidli 4, Blanka Kajdon 3, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 2, Marketa Sustackova 4.
Toppscorer Tertnes: Henriette Eggen 9.
Beste spillere (kampjury): Henriette Eggen (Tertnes), Runa Heimsjø Sand (Molde Elite).
Utvisninger: Tertnes 3 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min.
Dommere: Andreas Daviknes Borge/Magnus Muri Nygren.