Tredje strake seier – møter Larvik i sluttspillet – Molde

Tredje strake seier – møter Larvik i sluttspillet

Håndballjentan våre gjorde jobben mot Byåsen søndag og avsluttet gunnserien med tredje strake seier. Dermed avanserte laget til sjuendeplass på sluttabellen.

Molde HK Elite – Byåsen Håndball Elite 33-27

Nå venter kvartfinalekamper i sluttspillet, og tabellfirer Larvik blir vår motstander der. De tre topplagene Vipers, Storhamar og Sola, i den rekkefølgen, kunne velge motstander blant lagene fra femte til åttendeplass, og ingen valgte Molde Elite. Vår første kamp blir spilt i Larvik kommende onsdag, og returkampen i Molde neste helg – hall og tidspunkt blir bestemt mandag.

Tidlig i føringen

I Molde Arena tok «de blå» tidlig føringen i kampen, og ledet med fem mål på det meste. Men Byåsen kom sterkere tilbake og var bare to mål bak da lagene gikk til pause. Trønderne scoret også det første målet i andre omgang, men kom aldri likt på måltavla og i stedet økte laget vårt avstanden utover i andre omgang og vant med seks mål til slutt.

– Veldig kjekt å avslutte med nok en seier, og vi hadde muligheten til å feste grepet kraftigere allerede midtvegs i første omgang. Men da ble vi for utålmodige i angrepsspillet i en periode og slapp Byåsen inn igjen i kampen. Jentene gjorde det de måtte i andre omgang og det er vi godt fornøyd med, sa trener Tor Odvar Moen etterpå. Han var også positiv til at «gamleklubben» Larvik blir kvartfinalemotstander i sluttspillet.

Kaptein Sherin leverte en sterk kamp mot Byåsen, scoret sju mål og ble fortjent kåret til lagets beste. Fride Heggdal Stølen, tidligere moldespiller i ungdomsklassen, fra Midsund er nærmeste Byåsen-spiller til venstre i denne situasjonen. Foto: Jon Forberg

• Larvik – Molde Elite.

PS. De mange lovende ungjentene våre på rekruttlaget avsluttet en god 2. divisjonssesong lørdag, Amed seriemester og opprykksklare Trondheim Topphåndballklubb som motstander i Fuglsethallen. Kampen ble spilt der på grunn av Rosecupen for aldersbestemte lag – som har blitt arrangert av Molde HK Elite i alle tilgjengelige haller denne helga. Det ble målfest i avslutningskampen, og seier 48-32 for den suverene seriemesteren. Men våre rekrutter bidro til å gjøre kampen underholdende og endte på en sterk femteplass på sluttabellen!

Kampfakta

Molde HK Elite – Byåsen Håndball Elite 33-27 (16-14). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, søndag 21.04. Molde Arena – 616 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 2, Christine Karlsen Alver 9(5), Romé Steverink 1, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Runa Heimsjø Sand 3, Sherin Obaidli 7, Silje Rekdal, Blanka Kajdon, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova 4.
Toppscorer Byåsen: Marte Lausund Nornes 8.
Beste spillere (kampjury): Sherin Obaidli (Molde Elite), Marte Lausund Nornes (Byåsen).
Utvisninger: Molde 2 x 2 min., Byåsen 2 x 2 min.
Dommere: Eivind Holager/Håkon Aksdal