Kapteinen til Romania: – Det er nå eller aldri! – Molde

Kapteinen til Romania: – Det er nå eller aldri!

Etter åtte sesonger som lagkaptein, nøkkelspiller og samlingspunkt for Molde HK Elite i norsk topphåndball vil Sherin Obaidli utfordre seg selv ytterligere som håndballspiller – og skal spille for Gloria Buzau i Romania fra høsten av. Som lagvenninne Christine Karlsen Alver.

– Ikke bare på banen, jeg føler jeg trenger å bli utfordret på flere plan – også utenfor håndballbanen. Nytt land, nytt lag, annen kultur. Jeg må kort sagt komme meg ut av komfortsonen for en periode, sier Sherin, som fyller 32 år i oktober.

Ikke avtalt, men en god idé

I utgangspunktet hadde hun ikke avtalt med «Kizza» at de skulle til samme klubb, men bekrefter at de luftet den tanken overfor hverandre. De to har ikke samme spilleragent, men agentene snakket kanskje også sammen?

– Det har også vært interesse fra andre klubber Men da dette tilbudet kom til oss begge, syntes vi det var en god idé. Og ligaspill i Romania blir spennende, og med nytt trenerteam i klubben. Det føles trygt at vi er to som drar til samme klubb, til et nytt miljø. Vi har vært ganske «close» her hjemme også.

Med tanke på det gode «linken» mellom de to i den blå moldedrakta, kan vi nok tro at linjespiller Sherin kan åpne for noen skuddmuligheter for bakspiller Kizza også i Romania – og høste av noen presise og smarte innspill andre veien.

Mange jubeløyeblikk for og med Sherin opp gjennom årene. Nå vil hun utfordre seg selv med spill i Romania, men utelukker ikke at hun tar flere sesonger i moldetrøya. Foto: Jon Forberg

Det måtte skje nå

­- Nå eller aldri, drømmen har vært der lenge. Jeg hadde tilbud fra rumensk klubb også for fire år siden, men var ikke moden for det da. Nå tenker jeg «nå eller aldri». Men det kommer til å føles vemodig når siste kampen sammen med Håndballjentan spilles i vår. Jeg har en avtale med Gloria på ett år i første omgang og med muligheter for ett år til. Men jeg håper å få avslutte håndballkarrieren hjemme i Molde, kanskje til og med sammen med Anniken og Mona også?

Sherin, som er den eldste av søstrene som har prestert så imponerende godt på håndballbanen, startet i Molde HK som 12-åring, markerte seg sterkt i de aldersbestemte klassene oppover og står registrert med 35 landskamper i ungdomsklassene. Da var hun bakspiller, også da hun var med på å sikre bronseplass i J17-EM i Serbia i 2009.

Omskolert i Sola

Tre år etterpå tok hun med håndballutstyret sitt til Sola, og der ble hun etter hvert omskolert til linjespiller. – Jeg hadde vært gjennom en opptreningsperiode etter kosbåndskade, og så var laget plutselig i beit for en linjespiller. Jeg fikk og tok utfordingen, og siden har det vært plassen min på håndballbanen, sier Sherin.

Så var hun tilbake i moderklubben i 2015, da «nydannete» Molde HK Elite skulle spille seg opp igjen fra 1. divisjon til eliteserien etter å ha tapt kvalifiseringen for fortsatt plass i toppserien i debutsesongen 2014-15.

– Jeg fikk kapteinjobben av Magnus Johansson, som hadde tatt over som trener et stykke ut i sesongen, og har hatt den rollen siden.

Personlig scoringsrekord

Siden hun kom tilbake til Molde har hun til nå fått registrert 213 kamper for klubben – serie- og NM-kamper, samt kampene i Europa. I tillegg kommer rundt hundre kamper i 2.- 3. divisjon for Molde HK fra hun fylte 16 år og til hun dro til Sola.

I topphåndballsammenheng står hun bokført med 508 scoringer. NM-kamper og kamper i Europa ikke medregnet. Det er tre eliteseriekamper og eventuelt sluttspill igjen av denne sesongen, på de første 23 kampene har hun scoret 102 mål fra sin linjeposisjon – det er ny personlig rekord!

Sherin i karakteristisk skuddsituasjon. Og denne sesongen har hun satt ny personlig scoringsrekord i eliteserien. Foto: Jon Forberg

Ufortjent mange utvisninger?

Vår avtroppende kaptein topper ellers en annen eliteserie-statistikk denne sesongen, som den spilleren med flest to minutters utvisninger på de 23 serierundene som er unnagjort til nå. Hun står bokført med 24 «tominuttere», pluss to diskvalifikasjoner (rødt kort) – som begge har kommet som følge av tre utvisninger i samme kamp.

– Jeg liker å spille tøft i forsvar, og er enig i mange av avgjørelsene. Men jeg har også til tider følt at noen utvisninger har vært urettferdige. Jeg tenker nok at noen dommere kan være litt forutinntatte og lettere straffer meg. Det har skjedd at jeg er blitt utvist selv om jeg ikke var i duellsituasjonen en gang, sier hun, og legger til at det kanskje kan være greit å starte fra null i en ny liga.

Begge på topp-5-lista

Norsk Topphåndball presenterte nylig – under sin spalte «håndball-NØRD» – sesongens topp 5-spillere i alle spillerposisjonene (målvakter, kantspillere, bakspillere og linjespillere). Der handler det om de mest effektive spillerne så langt i sesongen, hvor scoringsantall og antall målgivende pasninger teller.

Blant linjespillerne står Sherin på andreplass, og får følgende attest: «Obaidli har nok en gang vært ekstremt viktig for Molde, og leverer solid i begge ender av banen. Høy uttellingsprosent, og er en av linjespillerne i REMA 1000-ligaen som skaffer sitt lag flest straffekast.» Bare Maja Sofie Muri (Romerike Ravens) rangeres høyere av linjespillerne – hun blir for øvrig Sherins etterfølger i moldedrakta kommende sesong!

Og samtidig er Christine, toppscoreren vår og Sherins medspiller både nå og i Romania, ranket blant de fem mest effektive bakspillerne. «Ligaens beste straffeskytter» er nummer to på toppscorerlista og bare eneren Maja Furu Sæteren (Larvik) rangeres høyere på NØRD-lista.