Fant ikke toppnivået – tapte med seks – Molde

Fant ikke toppnivået – tapte med seks

Første kvartfinalekamp i sluttspillet endte med tap for håndballjentan våre. Larvik var favoritt på forhånd og vant med seks mål. Ved pause var avstanden den samme.

Larvik HK – Molde HK Elite 35-29

Disse to lagene vant hver sin innbyrdes kamp i serien, Molde med ettmålsseier i Larvik og Larvik med tomålsseier i Molde Arena. Men forskjellen mellom tabellfirer Larvik og -sjueren Molde ble ti poeng.

Laget vårt var godt med fram til stillinga 6-6, etter å ha ledet 5-4. Det var den eneste gangen vi var i ledelsen og hjemmelaget brukte seks minutter på å øke avstanden til 13-7. Ved pause var stillinga 19-13.

Begge lagene byttet mye og brukte mange spillere utover i andre omgang.

Mange angrepsfeil

Mange tekniske angrepsfeil av moldelaget i første omgang skapte den avgjørende forskjellen i kampen, og trener Tor Odvar var naturligvis ikke så fornøyd med det.

– Vi var svakere med ball enn på ei stund, og på det grunnlaget er det litt rart at vi fikk 29 scorede mål ut av det. Men 35 baklengs forteller at vi ikke presterte så bra i forsvar heller. Larvik var godt forberedt og gjorde oss dårligere, så vi får brette opp erma og gjøre et ordentlig forsøk i returkampen.

Runa ble nok en gang vår toppscorer på bortebane og ble kåret til lagets beste. Bildet er hentet fra hjemmekampen mot Byåsen søndag. Foto: Jon Forberg

Seriens to mestscorende

De to mestscorende spillerne i denne eliteseriesesongen møttes i denne kampen. Larviks Maja Furu Sæteren ble toppscorer i serien, og satte ny rekord med 234 mål totalt. Vår egen «Kizza» kom nærmest med sine 180 scoringer, med 69 av dem på sjumeter – flest av alle i eliteserien!

Vår egen toppscorer fikk vanskelige arbeidsforhold denne gangen, og måtte nøye seg med ett straffekastmål, mens Sæteren nok en gang «herjet» i Larvik-angrepet – og noterte seg for 13 mål. Runa ble vår toppscorer i denne kampen med seks spillemål. Og de to toppscorerne ble kåret til lagene beste av kampjuryen.

Returkamp i Frænahallen

Returkampen spilles førstkommende mandag, og Frænahallen i Elnesvågen blir kamparena for anledningen. Kampstart er klokka 18. I sluttspillet handler det om å vinne to av tre mulige kamper. Målforskjellen teller ikke. Laget vårt må altså vinne hjemmekampen for å få en tredje avgjørende kamp i Larvik.

De andre kvartfinaleresultatene i sluttspillet denne uka:

• Vipers – Gjerpen 31-19 (tirsdag)
  • Sola – Fredrikstad 30-24
  • Storhamar – Oppsal 29-28.

Kampfakta

Larvik HK – Molde HK Elite 35-29 (19-13). Rema 1000-ligaen/Eliteserien kvinner, kvartfinale sluttspill, onsdag 24.04. Jotron Arena – 336 tilskuere.
Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 1, Christine Karlsen Alver 1(1), Romé Steverink 2, Rikke Larsen Øyerhamn 2, Johanne Halseth Nypan 4, Runa Heimsjø Sand 6, Sherin Obaidli 4, Blanka Kajdon 3, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen 2, Celina Vatne 3, Marketa Sustackova 1.
Toppscorer Larvik: Maja Furu Sæteren 13(4).
Beste spillere (kampjury): Maja Furu Sæteren (Larvik), Runa Heimsjø Sand (Molde Elite).
Utvisninger: Larvik 2 x 2 min., Molde Elite 2 x 2 min.
Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken/Pål Alexander Valbjør