Har fortsatt god kontakt med MHK-venninnene – Molde
Caroline Martins (t.v.) og Hanne Morlandstø i godt humør foran gjensynet med Molde Arena og kampen mot sitt tidligere lag. Foto: Rælingen HK

Har fortsatt god kontakt med MHK-venninnene

De har fortsatt god kontakt med MHK-venninnene, men søndag kommer Caroline Martins (28) og Hanne Morlandstø (25) til Molde Arena i jakt på MHK-skalpen og sesongens første seier i eliteserien.

– Vi gleder oss veldig til denne kampen, det blir kjekt å spille der og å møte jentene igjen – selv om vi blir motstandere denne gangen, sier begge to.

Og begge røper at de ofte er i kontakt med venninner fra MHK-tida, ikke minst med Vilde (Vike Nerås) og Obaidli-søstrene. Hanne og Vilde delte også leilighet, sammen med målvakt Aud Ingrid Silseth, den siste sesongen alle tre var i MHK. Hanne og Aud Ingrid dro begge til 1. divisjonsklubben Ålgård, og Hanne altså videre til Rælingen HK. Hun er også daglig leder i klubben, slik hun også var i forrige sesong.

– Jeg har seksti prosent stilling som daglig leder, og er også i gang med masteroppgaven i Sport Management ved Norges Idrettshøyskole. På grunn av koronasituasjonen skjer det hjemmefra, forteller Hanne, som kom til MHK fra Sotra i 2016 og var her i to sesonger.

Caroline kom via Dinamo Bucuresti til MHK fra brasiliansk klubbhåndball og hadde to perioder som MHK-målvakt – bare avbrutt av én sesong i franske Saint-Amand-les-Eaux. I siste sesong hadde hun mye spilletid hos oss, spilte godt og vant dessuten publikumskåringen for «årets redning» – etter å ha avverget en åpen scoringssjanse i kampen mot Byåsen.

Kontrakten hennes med MHK gikk ut i sommer. Flere klubber var interessert i å hente henne, men valget falt altså på Rælingen. Ektemannen Tiago, som har trent flere lag i MHK og i tillegg spilt på herrelaget de siste årene, er naturligvis med til Romerike og er nå trener for J16-laget til Lillestrøm.

– Jeg trives veldig godt i Rælingen, det er ei fin spillergruppe med utviklingsmuligheter. Det er mange unge spillere, og foreløpig har vi ikke klart å holde høyt nivå gjennom hele kampene. Laget har «sovnet» i noen avgjørende perioder. Vi ledet for eksempel med ett mål i andre omgang mot Aker sist, men tapte med seks til slutt, forteller Caroline.

Hun kjenner MHK-spillerne godt, naturligvis, og burde kjenne til «favoritthjørnene» til skytterne? – Det kan hende, men de kjenner vel meg godt også, svarer brasilianeren kjapt.

Seriespillet for 1. divisjonslagene var ikke ferdigspilt i mars, da koronapandemien satte en brå stopper for de siste serierundene. Rælingen og Volda kjempet om tredjeplassen og kvalifiseringskamper til eliteserien, bak opprykksklare Larvik og Flint. NHF bestemte at poengsnittet i de spilte kampene skulle avgjøre rekkefølgen. Rælingen fikk tredjeplassen og opprykket på det grunnlaget, til Voldas naturlige skuffelse. For kvalifiseringskampene ble avlyst, og eliteserien i 2020/21-sesongen ble utvidet til 13 lag.

Det er blitt tre tap så langt i høst for Rælingen: 26-32 hjemme mot Sola, 25-33 borte mot Fana og 24-30 hjemme mot Aker.

– Vi har slitt litt i alle kampene, men har også hatt gode perioder. Det tar alltid litt tid med så mange unge spillere. Vi har flere juniorlandslagsspillere, og de får god oppfølging der. Vi skal jobbe på og utvikle dette laget videre, og jeg håper vi skal få en god opplevelse i Molde Arena, sier Hanne.

Hun scoret for øvrig sju mål, fire av dem på 7-meter, i kampen mot Fana og toppet scoringslista sammen med Rikke Arnesen i det oppgjøret.