«Berg- og dalbane» mot Follo – Molde

«Berg- og dalbane» mot Follo

Håndballjentan satte to nye poeng inn på eliteseriekontoen med firemålsseier mot opprykkslaget Follo, men var uten flyt i angrepsspillet i lange perioder i begge omgangene.

– Vi fikk vist hva vi kan i blant, men som lag var vi også veldig svake i altfor stor del av denne kampen. Da blir også garderobepraten preget av det, slo trener Tor Odvar fast etter den foreløpige kampoppsummeringa med spillerne i Molde Arena.

Thale slo an tonen
«Jentan» ledet 5-2 tidlig, lot så Follo komme opp på 5-5, før hjemmelaget igjen trykket til og gikk opp til både 11-5 og 13-6-ledelse. Da var det spilt et kvarter av første omgang, og Thale hadde scoret sju spillemål allerede!

Men så sporet laget av, og med tekniske feil og skuddbom på skuddbom var det bråstopp i 13 minutter. Da hadde Follo scoret seks mål på rad og redusert til 12-13. Molde Elite fikk omgangens siste mål og gikk til pause med tomålsledelse.

Seier i eliteseriekamp nummer 100 for Molde Elite, men både Elke Karsten og andre av håndballjentan sleit med angrepsrytmen mot Follo. Foto: Kjell Langmyren, Romsdals Budstikke

Ledet med sju også i andre omgang
De nå blåkledte moldespillerne, som markerte lagets kamp nummer hundre i eliteserien, hadde føringa i andre omgang. Det sto 20-15 ni minutter ut omgangen og 25-18 seks minutter seinere. Men igjen ble det for mange tekniske feil og misforståelser, og Follo reduserte for eksempel tre ganger etter at Molde hadde ledet 29-22 fire minutter før slutt.

Thale ble kampens toppscorer med elleve mål totalt, alle spillemål, og ble fortjent kåret til lagets beste. Målvakt Hilde Søyseth fikk gavepremien som Follos beste, også det en naturlig juryavgjørelse.

To turer til Trøndelag
Neste eliteseriekamp er mot Byåsen i Trondheim neste søndag, 12. september. Men før det skal «jentan» ut på enda en tur til Trøndelag, til NM-kamp mot Levanger på onsdag. Neste hjemmekamp i eliteserien er mot Fana søndag 19. september.

Kampfakta:
Molde Elite – Follo 29-25 (14-12).
Molde Elites lag (med scoringer): Catharina F. Broch, Lise Slemmen Gussiås – Mia Kristine Strand 3, Sherin Obaidli 3, Mona Obaidli 5(1), Julie Lygren 1, Thale R. Deila 11, Vilde V. Nerås, Elise Skinnehaugen 4(4), Synne Fossheim, Emma Obiech, Elke Karsten 1, Anastasija Marcenic 1.Toppscorer Follo: Katarina Karlsen Ugland 5(2).Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Follo 4 x 2 min.