Viktig borteseier for rekruttene – Molde

Viktig borteseier for rekruttene

«Rekruttjentan» våre jobber hardt for å sikre seg 2. divisjonsspill også i neste sesong, og har kjempet inn flere viktige poeng de siste ukene.

Selbu – Molde Elite 2 22-34, Strindheim – Molde Elite 2 28-23

Lørdag ble det en sterk tolvmålsseier borte mot Selbu, etter en solid andre omgang. Det betydde økt avstand til det tidligere eliteserielaget, som sammen med Orkanger ligger under «nedrykksstreken» i øyeblikket. I søndagens kamp mot Strindheim ble det som ventet tøffere, og det endte med femmålstap i Leangenhallen.

– Det var virkelig gøy å spille kampen lørdag, det syntes vi alle. Som trener Calle sa i pausen, spilte vi litt med håndbrekket på i første omgang. Men i andre omgang ble det mer «trøkk», Lise stengte målet og vi fikk løpe mer kontra. Det ble en skikkelig lagseier, oppsummerer kaptein Sofie.

God stemning hos Sofie og Katrin, som begge har levert godt i 2. divisjonskampene og har vært jevnlig i kamptroppen til elitelaget. Foto: Jon Forberg

Brente for mange skuddsjanser
Slik gikk molderekruttene fra 15-14-ledelse halvveis i kampen til 34-22-seier i Selbuhallen. I søndagens kamp mot Strindheim var det også jevnt fram til pause, men 12-11-ledelse til hjemmelaget. Men utover i andre omgang økte trønderne ledelsen og vant altså 28-23.

– Vi brente altfor mange skuddsjanser i den kampen, men vi møtte et taktisk godt lag og vi var nok i tillegg litt slitne etter lørdagskampen, sier Sofie.

Kaptein Sofie topper scoringslista i 2. divisjon, og var mestscorende også i begge helgas kamper. Her fra hjemmekampen mot Selbu i november. Foto: Jon Forberg

Toppscorer i serien
Hun ble for øvrig toppscorer i begge helgas kamper, med sju mål lørdag (sammen med Torine) og åtte søndag, og topper også scoringslista i serien totalt med 98 mål på sine tolv kamper. Det gir et snitt på 8,2 per kamp. Storhamars Andrea Holmsveen Moen har scoret like mange som Sofie, men har spilt tre kamper mer. Apropos scoringssnitt er det Byåsens Johanne Halseth Nypan som er nærmest Sofie, med et snitt på 6,7 – men hun har bare spilt tre av Byåsens kamper. Neste sesong skal hun som kjent spille for Molde Elite.

Lise «stengte buret» i andre omgang mot Selbu. Denne situasjonen er hentet fra eliteseriekamp mot Aker. Foto: Jon Forberg

God utviklingsarena
For et ungt moldelag er dette en flott utviklingsarena, med mange sterke og mer erfarne motstandere. Til nå står laget med fem seirer, én uavgjortkamp og ni tap. I tillegg er disse spillerne, med ett unntak, også med i den midtnorske J20-serien – der laget står med elleve strake seirer så langt.

– Vi møter flere lag med rutinerte spillere, flere som har spilt eliteserie tidligere, og det gir naturlig nok utslag i denne serien. Men vi er godt trente og tar utfordringene, vi lærer mye av å få mye spilletid på dette nivået, slår kaptein fast.

Bortekamper mot Elverum og Gjøvik blir de neste oppgavene i 2. divisjon for rekruttjentene om snaue to uker.

Torine på måljakt i hjemmekampen mot Selbu i november. Lørdag scoret hun sju mål også i Selbuhallen. Foto: Jon Forberg