Godt løft etter pause verdt å bygge på – Molde

Godt løft etter pause verdt å bygge på

Håndballjentan våre måtte tåle et nytt tap i Europaligaen, men måten laget løftet seg på i andre omgang mot ungarske Siófok er absolutt verdt å bygge videre på etter to tøffe måneder.

Det siste kvarteret av første omgang var ikke av en slik karakter, da angrepsfeilene var for mange og forsvarsspillet for spinkelt til at det var mulig å holde følge med gjestene fra Ungarn. Det sto 7-7 etter 12 minutters spill, men derfra ble Siófok-grepet sterkere og sterkere – til pauseresultat 14-20.

Thale tok mye ansvar, leverte godt og ble toppscorer i kampen. Hun ble fortjent kåret til lagets beste. Her i duell med Siófoks toppsc Foto: Jon Forberg

Kamplysten tilbake

En god peptalk i garderoben vekket imidlertid kamplysten og innsatsviljen i hjemmelaget. Det ble investert i forsvarsduellene, og to kjappe scoringer av toppscorer Thale satte laget på sporet framover. Elise og Rikke fulgte opp med hver sin fulltreffer – og vips var avstanden redusert til to mål. Det gikk sju minutter før Siófok scoret sitt første mål etter pause, men så slapp de ikke moldejentan nærmere.

Flott omgang av Mathilde

Det ble tremålstap til slutt for moldelaget, men likevel mye å glede seg over av vilje og prestasjoner den siste halvtimen. Målvakt Mathilde, som kom på banen etter pausen, sto for mange av høydepunktene med flere klasseredninger – blant stoppet hun to sjumeterkast.

– Det var megadeilig! Det var kjempeforløsende å komme inn og bidra med noe, blant annet to strafferedninger. Jeg følte at jeg kom inn med noe som gjorde at laget kjempet på videre. Det fikk jentene til å tro litt mer på at vi kunne snu det. Vi var bare noen få mål bak i andre omgang, oppsummerte 19-åringen til Rbnett etter kampen.

Mathilde kom inn etter pause og leverte en flott andre omgang for håndballjentan våre. Foto: Jon Forberg

Ros også fra trener Tor Odvar

Hun fikk også ros fra trener Tor Odvar: – Mathilde er en tøff målvakt. Hun er hard i hodet og vil mye. Med sin energi og det hun kom inn med, gjør hun en kjempeinnsats. Det er utrolig artig å se den tøffheten hun kommer inn med. Hun satser ordentlig. Hun gjør noen juniorfeil innimellom, men det kan skje alle. Det er noen veldig gode redninger der også, sa han – også det til Rbnett.

Ellers skal publikummet vårt i Molde Arena nok en gang ha skryt for sin innsats og støtte, og stemningen de skapte, under søndagens kamp. Godt jobba!

I Europaligaen venter ny hjemmekamp kommende lørdag. Da er Borussia Dortmund motstander, kampstart er klokka 16. Borussia slo for øvrig Besancon 31-21 i den andre gruppespillkampen i helga.

Før kampen mot Borussia skal håndballjentan våre møte Byåsen i bortekamp i eliteserien. Den kampen spilles i Kolstad Arena kommende onsdag.

Kampfakta

Molde Elite – BV Siófok KC 29-32 (14-20). Europaligaen, gruppe A. Molde Arena – 373 tilskuere.

Moldes lag (med scoringer): Mathilde Berner Rømer, Ine Karlsen Stangvik – Mia Kristine Strand 1, Christine Karlsen Alver 5, Rikke Larsen Øyerhamn 4, Thale Rushfeldt Deila 7, Johanne Halseth Nypan 1, Sherin Obaidli 3, Elise Skinnehaugen 2, Mie Blegen Stensrud, Torine Hjelme Dalen, Celina Vatne 1, Synne Fossheim 4, Helene Voss Sanner, Anastasija Marsenic 1.

Toppscorer Siófok: Nikoletta Papp 7.

Utvisninger: Molde Elite 1 x 2 min., Siófok 1 x 2 min.

Dommere: William Weijmans/Rick Wolbertus, Nederland.