Elise blir ei av «håndballjentan» – Molde
Elise Skinnehaugen blir en av «håndballjentan» våre fra kommende sesong. Foto: Privat

Elise blir ei av «håndballjentan»

Elise Skinnehaugen (24) har vært Storhamar-jente i hele sitt håndballiv. Men til sommeren blir hun ei av «håndballjentan» våre.

– Det gleder jeg meg veldig til. Storhamar har vært klubben min siden jeg var fem-seks år, men nå er det på tide med forandring og nye utfordringer for min del, sier Elise, som har signert en treårskontrakt med Molde HK Elite.

Venstrehendt bakspiller
Den venstrehendte og allsidige Hamar-jenta har altså spilt for Storhamar opp gjennom alle aldersklassene, og vært med på lagets opptur i eliteserien de siste sesongene. Hun har også vært med på flere rekruttlandslagssamlinger.

– Det er bakspillerplassen det først og fremst handler om for meg.

Det handler det om også for MHK-trener Tor Odvar Moen, som har fulgt med på Elises prestasjoner og utvikling som spiller.

– En veldig spennende spiller, som har gjort det godt for Storhamar de siste sesongene. Hun er en stabil målscorer, men også flink med spillerne rundt seg. Nå har hun hatt sterk konkurranse av Maja Jakobsen på høyre bakspillerplass i klubblaget, jeg har stor tro på at hun kommer til å fortsette utviklinga i den rollen hos oss.

Elise Skinnehaugen blir en av «håndballjentan» våre fra kommende sesong. Foto: Privat

Snart seriemøte med MHK
24-åringen, som utenfor håndballbanen fyller dagen med barnehagelærer-studier, scoret ett av målene for Storhamar i 24-21-seieren over Molde HK Elite i høst. Hun rekker ett møte til med sitt kommende lag før hun skifter fra gul/blå til rød/sort drakt. Molde – Storhamar skal spilles i Molde Arena onsdag 17. februar, om ikke koronasituasjonen krever nye endringer i kampprogrammet.

– Jeg kjenner selvsagt til moldelaget og -spillerne gjennom de møtene vi har hatt i serien, men ser fram til å bli endra bedre kjent. Jeg har hørt mange lovord om dem. Og Molde er jo «rosenes by». Det blir jo sikkert litt rart å flytte fra familien og kjente omgivelser her på Hamar, men jeg er klar for å bytte ut Mjøsa med Romsdalsfjorden for noen år framover, sier Elise.

Europakamper først?
Elise Skinnehaugen og Storhamar skal etter planen møte Thüringer i to kamper (begge i Tyskland) i European League 6. og 7. februar, men det er som kjent usikkerhet om alle slike kamper kan gjennomføres etter planen i disse tider.

Vi satser på at pandemien har sluppet mer av taket når Elise om et halvt år starter på sin neste håndballetappe – i rød drakt.

PS. Elises tvillingsøster Emma spiller eliteseriehåndball for Oppsal.