Fredrikstad første og siste motstander i nytt kampoppsett – Molde

Fredrikstad første og siste motstander i nytt kampoppsett

Bortekamp mot Fredrikstad 10. februar står først på den reviderte kampplanen for Molde HK Elite som Norges Håndballforbund nå har presentert. Storhamar blir første motstander hjemme i Molde Arena ei uke seinere.

Da er det nesten tre måneder siden den forrige eliteseriekampen for «håndballjentan» våre, bortekampen mot Oppsal 15. november. Landslagsperioden, med EM i Danmark i desember, og koronautfordringene nå i januar satte andre del av sesongen på vent for laget vårt.

Fem kamper på etterskudd
Ifølge den opprinnelige kampplanen skulle vi allerede ha gjort unna fem januarkamper på dette tidspunktet, og ytterligere to kamper må skyves på før vi forhåpentlig er i gang igjen. I tillegg til koronautfordringene i vårt eget lag ble det også bråstopp i alt seriespill ut denne måneden, og «nedstengingen» av mange kommuner i Oslo-området har naturligvis også påvirket arbeidet med den reviderte kampplanen.

Trener Tor Odvar Moen og spillerne er kontrollert i gang etter lang kamppause og snart klar for en hektisk serieavslutning. Foto: Jan H. Indbjør

Sluttspill i mai?
Det er 14 seriekamper igjen å spille for Molde HK Elite. Også siste seriekamp blir mot Fredrikstad, onsdag 5. mai, slik oppsettet ser ut i skrivende stund. Deretter følger sluttspillet (de åtte beste lagene), fram til siste uka i mai – altså etter pinse.

– Det er fortsatt ikke garantert at det blir slik, koronasituasjonen vil selvfølgelig kunne gi føringer også framover. Sluttspilloppsettet kan også bli påvirket av Vipers resultater i Champions League og Storhamars resultater i European League, sier MHK-trener Tor Odvar Moen.  

Tett mellom kampene
Det gir seg selv at det blir tett mellom kampene i perioder framover. MHK skal for eksempel spille fem kamper i løpet av to uker i slutten av februar til begynnelsen av mars.

– Vi får fem hjemmekamper forholdsvis tett og deretter fire bortekamper på rad før avslutningskampen hjemme mot Fredrikstad, konstaterer Tor Odvar.

Åtte av de gjenstående kampene skal spilles på onsdager, fire av disse på hjemmebane.

Kampoppsettet
Det nye kampoppsettet ser slik ut for laget vårt:

Onsdag 10.02:Fredrikstad – Molde
Onsdag 17.02:Molde – Storhamar
Søndag 21.02:Flint Tønsberg – Molde
Onsdag 24.02:Molde – Vipers
Søndag 28.02:Molde – Tertnes
Onsdag 03.03:Larvik – Molde
Onsdag 10.03:Molde – Sola
Søndag 14.03:Molde – Oppsal
Søndag 28.03:Molde – Aker (Palmesøndag)
Onsdag 31.03:Fana – Molde
Søndag 11.04:Rælingen – Molde
Onsdag 28.04:Byåsen – Molde
Lørdag 01.05:Vipers – Molde
Onsdag 05.05:Molde – Fredrikstad