Argentinske Elke til Molde via ungarsk toppserie – Molde
Elke Karsten er klar frontfigur på Argentinas landslag, nå kommer hun til Molde HK Elite fra to år i ungarsk toppserie. Foto: Argentina Handball

Argentinske Elke til Molde via ungarsk toppserie

Den 25 år gamle argentinske bakspilleren Elke Karsten forlater den ungarske toppserieklubben Debrecen etter sesongen og slutter seg til «håndballjentan» våre fra sommeren av. Hun har signert en toårsavtale med Molde HK Elite.

– Jeg er veldig glad for og begeistret over å få denne nye muligheten. Dette blir en fin utfordring for meg, fordi alt blir nytt og annerledes. Jeg er sikker på at dette blir en flott opplevelse, er Elkes melding til oss fra Ungarn.

Elke Karsten er klar frontfigur på Argentinas landslag, nå kommer hun til Molde HK Elite fra to år i ungarsk toppserie. Foto: Argentina Handball

Spiller med stort angrepstrykk
MHK-trener Tor Odvar Moen var som kjent trener for Siofok i Ungarn før han kom til oss, og han møtte Debrecen og Elke i én kamp før den ungarske serien ble avbrutt og avlyst på grunn av koronapandemien for ett år siden.

– En bakspiller med enormt angrepstrykk «mellom seks og ni meter», med bredt skuddrepertoar og mange godt utvikla skuddteknikker, sier Tor Odvar, som har fulgt med den argentinske spilleren også før de møttes i seriekamp.

– Jeg hadde blant annet sett henne markere seg godt i en landskamp mot Norge tidligere, og sett hva hun har prestert i mesterskap for Argentina. Da vi fikk informasjon om at hun kom til å forlate Debrecen etter denne sesongen, nølte vi ikke med å opprette kontakt. Jeg er ekstremt fornøyd med at hun valgte å komme hit og tror hun blir en viktig tilvekst i laget vårt og en spennende spiller å følge i den norske eliteserien.

Nøkkelspiller og toppscorer
Argentina er ingen internasjonal toppnasjon på kvinnesida foreløpig, og endte på 16. plass av de 24 lagene i VM i 2019. Elke Karsten var lagets forgrunnsfigur og suverent mestscorende under mesterskapet i Japan, og var også toppscorer totalt (inkludert de brasilianske stjernespillerne)under det panamerikanske mesterskapet samme året. Hun var også beste argentinske spiller i møtet med Norge (tap 23-37) i firenasjonersturneringa i Stavanger høsten 2019.

– Jeg ønsker virkelig å få spille i Norge og håper at dette blir vellykket for både meg og laget. Men først skal jeg avslutte sesongen med Debrecen på best mulige måte, sier Elke.

Tre sesonger i spansk håndball
Hun spilte for SA Quilmes hjemme i Buenos Aires fra 2013 til hun dro til spansk klubbhåndball i 2016. Der spilte hun én sesong for Clinicas Rincon Malaga og to sesonger for Bera Bera før hun signerte for Debrecen VSC i 2019. Nå venter altså Molde HK Elite og to sesonger i Molde Arena på 25-åringen.

– Hun gleder seg veldig til å møte den norske håndballverdenen. Det er gjensidig. Hun snakker for øvrig utmerket engelsk, og da blir det ikke noen språklige utfordringer under trening og kamp – jeg er heller dårlig på spansk, sier Tor Odvar med et smil.

Her er noen klipp fra Elke sine kamper mot Siofok, Györ og andre motstandere i Ungarn: